HOTSPOTS

Fijn Plekje // Pasticceria (A’dam)

ModerneHippies_Pasticceria4

Sinds ik klaar ben met m’n scriptie, kan ik m’n ogen weer opendoen voor allerlei leuks. Daarom viel me ineens een fantastische nieuwkomer op de Van Wou op, die tijdens mijn recente scriptie-stress totaal aan me voorbij was gegaan: Pasticceria. Blij als een kind liep ik er laatst naar binnen, want wat verkopen ze er onder andere? IJS! Zoals sommigen van jullie misschien eerder wel hebben gelezen, heb ik bij een van de beste ijssalons van Milaan gewerkt. Sindsdien ben ik in Nederland altijd op zoek naar ijs dat daar aan kan tippen.

ModerneHippies_Pasticceria1

Bij Pasticceria was ik aan het juiste adres. Eigenaar en ijsmaker Khalid Azahaf is namelijk een fijnproever in hart en nieren. Hij groeide op in Marokko, op een landgoed waar ze zelf van alles verbouwden. Daardoor kreeg hij een enorme kennis van vruchten en de uiteenlopende smaken ervan. Daarbij had z’n vader een Grand Café waar ijs werd verkocht. De liefde voor ijs was bij Khalid dus al op jonge leeftijd geboren. Jaren later leerde hij van een Siciliaan de fijne, traditionele kneepjes van het ijs maken, en nu verkoopt hij zijn zelfbedachte smaken in z’n eigen lekkernijen-winkel. “Ik heb geen recepten. Elke ochtend werk ik gewoon met de vruchten en ingrediënten die ik op dat moment heb en maak ik waar ik zin in heb”, vertelde hij mij glimlachend. En dat improviseren gaat hem geweldig af. Rijen dik staan ze voor de toonbank om bijvoorbeeld Appel-Framboos-Gember of Sinaasappel-Jasmijn (die laatste vond ik natuurlijk extra leuk) te kunnen proeven. Maar ook voor andere originele smaken als bijvoorbeeld Yoghurt-Oreo (hmmm!) of Lemon Cheesecake komen mensen speciaal naar Pasticceria in de Pijp.

Met zulk indrukwekkend ijs vergeet je bijna dat er ook nog ontzettend goeie, wereldse broodjes te krijgen zijn – met de lekkerste smaakjes uit allerlei landen. Oja, je kunt er ook Bocca koffie drinken en een gebakje van Patisserie Kuyt eten. Nou, ik geloof dat ik niet verder hoef te schrijven. Ga er maar snel langs!

ModerneHippies_Pasticceria2

Pasticceria
Van Woustraat 138, Amsterdam
Dagelijks geopend van 10:00 – 22:00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.