INSPIRATIE

Verbeter de Wereld // Doe mee aan de People’s Climate March

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Peoples climate march adam

Duurzaamheid en het milieu zijn voor mij persoonlijk zo verschrikkelijk belangrijk (lees: zandlopertje in de douche)! En dus wil ik iedereen graag oproepen om zondag 21 september in de agenda te zetten.

Waarom? Dan vindt namelijk de wereldwijde People’s Climate March plaats. Dit is de grootste klimaatmars ooit, georganiseerd in New York, London, Melbourne, Seoul, Parijs, Berlijn en ook in Amsterdam!
Het event is expres gepland vlak voordat de klimaattop (waar alle regeringsleiders aanwezig zullen zijn) wordt gehouden in New York. Maar belangrijker, dit is een event dat bedoeld is om een belangrijke boodschap over te brengen: we willen een betere en duurzame toekomst voor onszelf en onze kinderen. Juist nu is het zo belangrijk dat wij als mens harde maatregelen nemen om deze aarde leefbaar te houden.

PCMlargestmarch

Wil je meedoen? Dat kan!

Op zondag 21 september kun je als individu of als organisatie terecht bij het Eye Film Museum in Amsterdam, waar iedereen zal samenkomen vanaf 18.00 uur.

Je kan op verschillende manieren jouw stem laten horen; door middel van kunst, beeld, geluid of helemaal in stilte. Deel jouw stem op social media via de hashtag #peoplesclimate en laat zien dat je wil strijden voor een betere, leefbare wereld, waarin macht en hebzucht niet centraal staan!

peoples-climate hashtag

Wil je ook  meedoen aan een march, dan kan dit op verschillende manieren:

afterlight

Vanaf 18:00 uur is er van alles te doen. Er is eten te koop bij het Eye Filmmuseum, Cafe de Pont en de Tolhuistuin. Ook kun je genieten van een The Dutch Weed Burger en producten van Wij Krijgen Kippen. Naast voordrachten van o.a. Freek de Jonge en Jan Rotmans is er ook een theatershow, ‘de Barricade’. Er is o.a. muziek van The Flexican & Sef, DJ Isis, Florian Wolff en Justin Samgar.

Voor meer info over de mars kijk je op: wijwillenactie.nl. Check ook Facebook of Twitter en meld je aan voor het event op de eventpagina.

climat

Ik hoop jullie zondag 21 september te zien!

Liefs,

Elke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.