MODE & BEAUTY

Pixelpolly // Oog op fair, duurzaam & bohemian

Leggings: ik kan er –oprecht- geen genoeg van krijgen. Leggings zijn voor mij de perfecte middenweg als ik er representatief uit wil zien en me toch heel comfy wil voelen, bijvoorbeeld als ik de stad in ga of een feestje heb. Zeker nu het algemeen geaccepteerd is om alléén een legging te dragen, met een shirtje of trui erop. Een trend waar ik groot voorstander van ben! Nu heb ik onlangs een webshop gespot met wel heel originele leggings, met soms heel bizarre prints: Pixelpolly.

Pixelpolly is een Nederlandse webshop en is opgericht door een Amsterdamse kunstschilderes, genaamd Ageethe Groenendaal. In 2010 werd Ageethe benaderd door een Albanese fabrikant van sportkleding en zij vroegen haar digitale ontwerpen te maken voor kleding. And so, Pixelpolly was geboren! Combineer leggings en haar kunst skills en het resultaat zijn deze draagbare kunstwerken. Hoe cool is dat!

Pixelpollyleggingfloralprintblack

Pixelpollysnakedresswithleggingjunglezittendmedium

 

Maar Pixelpolly heeft meer. Veel meer. Denk aan jurkjes, shorts en mutsen. Ageethe ademt de hippiestijl 2.0: met een oog voor fair en duurzaam, doch bohemian en vrolijk loop je er verantwoord stylish bij. Zo zijn de mini jurkjes bijvoorbeeld van oude spijkerbroeken gemaakt. “Klimaatneutrale jurkjes zonder extra CO2 uitstoot. Overproductie is één van de grote fouten in onze economie. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan een betere wereld”, zegt Ageethe daar zelf over.

Pixelpollyzwarteleggingfloralprintmetajourmuts

Extra fijn om te weten: de productie is kleinschalig en wordt in een arbeidsvriendelijke omgeving gemaakt. Ageethe werkt met limited editions, dus je weet vrijwel zeker dat je je aankoop niet ergens anders tegenkomt. Hippie, uniek en fabulous dus. Kopen? Dat doe je hier.

PixelpollyAztecLeggingSalamandermetAjourMuts

PixelpollyCrazyLeggingsAmsterdamHolland

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pixelpolly. We werken alleen samen met partijen waar wij 100 % achter staan en garanderen dezelfde kwaliteit en relevantie als alle andere artikelen. Ook geïnteresseerd in een samenwerking? Lees hier verder.