KUNST & CULTUUR

Playlist: Fijne tunes #6

Time for some new music… Onlangs uitgebracht, een pareltje uit het verleden of een track van een nog onbekende artiest. Er staat weer een nieuwe playlist klaar met een aantal heerlijke nummers.

1. Tom Rosenthal, een singer/songwriter uit de UK neemt je mee met zijn unieke stem en mooie pianospel in een wereld vol emoties. Zijn nummers komen echt binnen. It’s ok en How this came to be zijn ook erg mooi.

2. Jack Garratt vind ik te gek. Zijn nummer Worry is al eens in één van mijn playlists voorbij gekomen. Surprise Yourself klinkt ook weer heel fijn. Zijn nummers hebben allemaal een gave diepere laag, diverse muziekstijlen smelten samen en dat zorgt voor unieke nummers, I like Jack’s sound!

3. Way down we go moet je heel hard aanzetten. De zanger van Kaleo heeft zo’n mooie stem; er zit een bepaalde vibratie en rauwheid in dat me enorm aanspreekt. En hij is ook nog eens niet onaardig om naar te kijken. Het nummer All the pretty girls is ook goed van deze heren.

4. Alex Arcoleo is een upcoming artist uit de UK. Hij maakt heerlijke, dromerige deephouse tracks. Zijn muziek is voornamelijk instrumentaal, maar trust me: dit nummer Radiance gaat op repeat. Zo’n fijne sound. Er zijn ook een aantal akoestische nummers van hem te vinden op de piano, ook zeer de moeite waard.

5. Father John Misty neemt je even mee terug in de tijd. Ik word hier zo blij van. Real love baby is eind juli gereleased en heb ik al heel vaak geluisterd. Deze zanger, drummer en gitarist is pas een jaar ouder dan ik, maar het klinkt alsof hij me meeneemt naar vroeger… toen ik nog niet was geboren.

6. Al van Anderson Paak gehoord? Zijn muziek is te gek. Ik houd erg van soul en oldskool R&B en hiphop. Al deze muziekstijlen komen samen in de muziek van deze getalenteerde Amerikaan. Am I wrong is een hele goede track. Zijn meest recente album dat dit jaar is uitgekomen ‘Malibu’ is heel goed. Go check it out!

7. Brolin is een UK based songwriter, vocalist en producer. Swim deep heeft hele fijne deep house invloeden en mooie vocalen.

8. Caught a ghost is een indie electro soul band uit Amerika. Sleeping at night is energiek en laat je goed aan je dag beginnen. ’s Morgens direct opzetten and you’re good to go. Hele fijne muziekstijl.

9. De track Don’t you cry for me van Cobi is een heel gaaf nummer. Je voelt de pijn in het nummer, maar het is ook hoopvol en straalt veel kracht uit. Deze muziekstijl hoor je steeds vaker, ik houd er van! Cobi is nog niet zo heel lang geleden solo gegaan en dat lijkt nu zeker een goede zet van hem.

10. JP Cooper is al eens voorbij gekomen op Moderne Hippies: de knappe UK gast met zijn lange dreads en warme stem. Hij is gaan samenwerken met de getalenteerde producer SG Lewis uit Liverpool en wát een goede combi. De muziekstijl van het nummer Shiver is het beste te omschrijven als ‘warmly-embracing electronic music with chill deep house vibes’.

11. Toen ik het nummer Gold van Kiiara voor het eerst hoorde, wist ik niet zo goed wat ik er bij voelde. Toch had de track iets mysterieus, paar keer geluisterd en toen voelde ik het. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Het is haar debuutplaat en hij is wereldwijd al meer dan 200 miljoen keer gestreamd.

12. Kygo is een interessante samenwerking aangegaan voor het nummer For what it’s worth met Angus & Julia Stone, de dromerige, prachtige singer/songwriter broer en zus uit Sydney. En dat levert een wonderschoon nummer op.

13. Dermot Kennedy heb ik pas een paar maanden geleden ontdekt. Deze singer/songwriter zingt vol passie en laat alle emoties in elkaar overlopen. Zijn nummer After Rain moet je even goed voor gaan zitten, heeft een hele mooie opbouw. Er worden prachtige strijkers toegevoegd vanaf 2.17 en dan komt hij echt binnen. Zo mooi.

14. NEEDTOBREATHE (zij schrijven hun naam echt met capitals) heeft in 2016 het album Hard Love uitgebracht waarvan ik het nummer No Excuses het mooiste vind. Gave sound.

Volg Moderne Hippies ook op Spotify!

Enjoy listening!

Liefs, Chanou

Volg Moderne Hippies ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.