DAGBOEK

Polaroid Wall #2

Mijn leven in polaroids. Een klein kijkje in mijn leven, met korte zinnen en pakkende beelden. Dat zie je in mijn Polaroid Wall.

Polaroid 2

De afgelopen weken bestonden uit… dankbaarheid. Ik merk (nu al) dat deze Polaroid Wall me helpt bij het besef van dit soort kleine momenten in het leven. Zo had ik een 21(+5) diner van een goed vriendinnetje, waardoor ik weer extra dankbaar werd voor mijn vriendinnen die al zo’n 15 jaar in mijn leven zijn. Ik ging met “papadag” eropuit met m’n vader en met m’n moeder zocht ik een paar dagen later weer het lastige papierwerk als zzp’er uit. Doordat ze ieder zo zichzelf zijn, ben ik extra dankbaar voor wie ze zijn als ouder voor mij. Ook ging ik met srprs.me een lang weekend spontaan naar Belgrado, Servië, met een goede vriend van me. Ik zie hem eigenlijk veel te weinig, maar ik was dankbaar dat ik echt weer wat quality time met hem had én dat mijn vriend en zijn vriendin er heel cool over deden (want je weet best dat hier raar over gedaan kan worden). En last but not least: door Belgrado werd ik extra dankbaar voor alles wat ik in mijn leven in Nederland heb. Kijk hier met me mee naar de afgelopen 2 weken!

Polaroid Wall 2-09

Ik HOUD van chocola en ik HOUD al helemaal van Lovechock. Ik dacht: ik probeer eens een andere. Maar nee, nothing beats almond/fig voor mij!

Polaroid Wall 2-04

Op “papadag” ging ik met m’n vader naar Foam, Huis Marseille en een hapje eten. Maar… Mijn liefste papa vindt selfies maar wát verwarrend ❤️

Polaroid Wall 2-26

De koningin der selfies: Vivian Maier. Wat een mysterieuze, fantastische vrouw. Ik schreef er ook een report over die je hier kunt terugvinden.

Polaroid Wall 2-20

Je kunt nog tot en met 1 februari naar Foam om de tentoonstelling van Vivian Maier te bezoeken! Het is wellicht wat laat, maar als je nog kan: gáán!

Polaroid Wall 2-13

Jeeeej! Ik heb er eindelijk ook een! Echt enorm toeval dat blogger Anouk in dezelfde week een review schreef over wat dit boek met haar deed.

Polaroid Wall 2-36

Dit vond en vind ik ZO leuk!! Ik heb in december een mutsje ontworpen voor De Goedgemutste Breicampagne van innocent, waardoor ik 2 échte mutsjes kreeg. Hiervan heb ik er 1 weggegeven van de week 🙂

Polaroid Wall 2-17

Nieuwe waterfles binnen! Thank you KRNWTR! Deze ben ik nu aan het testen, dus daar zal ik sowieso eens een review over gaan maken.

Polaroid Wall 2-21

Op weg naar het 21(+5) diner van een vriendinnetje, maakte dit plaatje me extra trots (heels, dresses & bikes!). That’s how we roll in Holland ❤️

Polaroid Wall 2-31

We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten van het 21(+5) diner, maar WAT WAS HET LEUK! Iedereen verdient eigenlijk een 21-diner! Er werden allerlei presentaties, persoonlijke speeches en originele cadeaus gegeven.

Polaroid Wall 2-27

Polaroid Wall 2-34

Dit zijn m’n vriendinnen die ik bijna allemaal al zo’n 15 jaar ken 🙂

Polaroid Wall 2-14

Tja, ik kom inmiddels op de leeftijd dat vrienden opeens baby’s krijgen! Dit is Nuara Ahoo, 16 dagen oud. Wát een schatje!

Polaroid Wall 2-07

Ik kreeg “het” kaartje binnen van srprs.me met de code die we moesten invoeren op hun site en de tijd dat we op Schiphol moesten zijn. We hadden alleen nog géén idee waar we heen zouden gaan. Men, wat werd het spannend zo!

Polaroid Wall 2-18

Ik kom geregeld in Hartje Oost, en dit soort fijne details maken een bezoekje altijd extra fijn.

Polaroid Wall 2-05

Holy shitballs! Ik heb de afgelopen maand(en) BIJZONDER weinig motivatie gehad om te trainen. Op de een of andere manier zat ik te lekker op de bank, wilde ik luieren en “lekker niks doen”. Je herkent de periodes vast wel 🙂 Maar ik voel me eigenlijk echt niet fit dan, en dat herken je vast ook!
Van de week deed ik weer eens een training van Shaun T. – mijn “at home / while traveling training buddy”. Ideaal als je geen regelmatig leven hebt (en/of weinig geld hebt ;)) En hier was ik officieel KAPUT! Nu weer even een ritme gaan creëren en me eraan houden…

Polaroid Wall 2-22

Ondanks alle leuke dingen die het leven als zelfstandig ondernemer met zich meebrengt, moeten dit soort dingen ook gebeuren. Maar dan wel gezellig met mama 🙂 2014 is done & done!

Polaroid Wall 2-15

Lunch! (Recept kun je hier vinden. Ik heb er alleen wat rucola bij gedaan ✌️) Bon appetit!

Polaroid Wall 2-08

Blij met met m’n nieuwe niet-plastic tas!

Polaroid Wall 2-25

En afgelopen vrijdag om 07.00 u ’s morgens wisten we het: de srprs.me trip ging naar… Belgrado, Servië! Hoe cool is dat!!!! Ik moest even opzoeken waar het ook alweer precies lag, ik had geen idee hoe het eruit zou zien (en ik ging het ook niet googelen) en ik wist niet eens wat voor valuta ze er hebben.

Polaroid Wall 2-29

Uitzicht vanaf het hotel! Het station 🙂 We hadden geen idee hoe de stad precies in elkaar zat en waar het centrum überhaupt was…

Polaroid Wall 2-19

LOVE this. Nu al spijt dat ik niet voor die blauwe ben gegaan…

Polaroid Wall 2-12

Maar dan wel een shotje gember, tegen de lichte kater & loopneus 😉

Polaroid Wall 2-35

Laten maken door een mannetje op straat in Belgrado ❤️
4 euro, pure schattige ambacht en kunst (vind ik).

Polaroid Wall 2-30

Omdat street art altijd goed is.

Polaroid Wall 2-23

Misschien wel de hipste plek van Belgrado: gnezdo. Totaal verstopt in een afgeragd gebouw, organic met ook allerlei vega/vegan opties.

Polaroid Wall 2-16

Maar laten we wel wezen: naast de paar mooie foto’s die jullie tot nu toe hebben gezien, is dit de algemene realiteit in Belgrado. Het is keihard, arm, pijnlijk en ontzettend verdrietig. Ik heb gisteren geleerd dat de stad 38 x opnieuw is opgebouwd en 115 oorlogen heeft meegemaakt. Dat voel je, dat zie je. Mensen verdienen gemiddeld 300 euro per maand. Ze romantiseren het communisme, want toen had iedereen het schijnbaar in ieder geval “nog ergens goed”. Er wordt niet hoopvol gedacht over de toekomst. Gebouwen, huizen, stoepen en wegen zijn aan alle kanten stuk en afgeragd. Er lopen allerlei zwerfhonden rond, die te braaf en lief voor woorden zijn, maar die trillen van de kou en door ontstoken ogen lijken te huilen. Er liggen schijnbaar schatten onder de grond door de geschiedenis van de stad, maar de overheid heeft geen geld om het uit te zoeken, waardoor er niet in geïnvesteerd kan worden. Al met al was het heftig, intens en leerzaam.

Polaroid Wall 2-10

Vlak voor vertrek gingen we allebei nog even werken, want ondanks de armoede heb je wel óveral wi-fi in Belgrado. Heel bijzonder! (En goed voor de werkgelegenheid, denk ik!) Van de week volgt het Travel Report over Belgrado én zal ik voor de eerste keer een Travel Video delen!

Q: Hoe is het met jou? 🙂 Ben je benieuwd naar de video?

 Liefs! Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.