DAGBOEK

Polaroid Wall 2015 // 10 momenten waar ik dankbaar voor ben

Van natuurlijke aard kan ik soms best wel sip worden in Nederland. Ik heb moeite met de vele grijze, grauwe dagen die we hier hebben; alles in me schreeuwt om zon en meer natuur. Dat zorgt ervoor dat ik al snel down wakker kan worden. Zonde, want er zijn altijd zulke mooie dingen gaande. Met mij, met de mensen om me heen, met de kleinste dingetjes. In 2015 ben ik daarom begonnen met de Polaroid Wall. Een persoonlijke rubriek waarbij ik in eerste instantie de goede dingen van de afgelopen weken liet zien en later veranderde naar 10 momenten waar ik dankbaar voor was. Sindsdien heb ik één ding geleerd: je hebt altijd iets om dankbaar voor te zijn. Het effect? Je staat bewuster, blijer en gelukkiger in het leven.

Ik schrijf nog steeds regelmatig op waar ik op dat moment dankbaar voor ben. Ik kan het iedereen aanraden *slecht humeur of niet* het regelmatig te doen. Je zult merken dat je blik op de wereld langzaam maar zeker verandert.

Als afsluiting van dit jaar deel ik daarom 10 polaroids van 2015 met je, met dingen die dit jaar zijn gebeurd en waar ik extra dankbaar voor ben.

1. Een nieuwe start

Polaroid Wall 2015 7

Eind 2014 besloot ik te stoppen met het organiseren van evenementen. Ondanks het geweldige resultaat werd ik er niet gelukkig van. Ik besloot dat het tijd werd voor verandering. Deze verandering is geslaagd: ik ben nu freelancer, interim-manager en parttime blogger. Ik specialiseer me op het gebied van online media en creatie en het gaat erg goed met deze website, waar ik ontzettend gelukkig van word.

2. Belgrado

Polaroid Wall 2015 - 1

In januari ging ik met srprs.me naar Belgrado, een unieke en bijzondere bestemming. Eigenlijk heel sfeerloos, maar toch heeft het heel veel met me gedaan. Ik denk juist omdat het zo’n bestemming is waar je anders nooit zou komen. Het heeft best wel een shockerend effect op me gehad. Het is een land dat graag zou willen opbouwen, maar er simpelweg geen geld voor heeft. Er staan prachtige gebouwen die vanwege geldgebrek niet onderhouden kunnen worden, en waar dus maar parkeerplaatsen van worden gemaakt. Ik werd er heel droevig van en het opende dit jaar echt weer m’n ogen.

Bovendien mocht ik Belgrado bezichtigen met een goede vriend van me: Derk. Derk is een oud-huisgenoot van me en heeft me altijd enorm gesupport rondom Moderne Hippies. Terwijl ik met hem aan het sparren was wat mijn volgende stap zou worden in mijn carrière, kon hij zich niet voorstellen dat ik in dienstverband zou gaan. Hij kreeg gelijk. Ik kan met Derk uren kletsen en filosoferen over allerlei verschillende onderwerpen, maar vooral over ondernemen. Het totale plaatje zorgde voor een memorabel weekend.

3. Thailand

Polaroid Wall 2015 - 2

In februari/maart hebben mijn vriend en ik op Ko Phangan, Thailand, ‘gewoond’ en gewerkt. Ondanks alle heerlijke momenten van zon en vrijheid, hebben mijn vriend en ik vooral hele goede gesprekken gevoerd. Gesprekken over zijn toekomst, mijn toekomst, onze toekomst. Het is enorm bepalend geweest voor de carrièrestappen die we beiden dit jaar hebben genomen, maar vooral bij mijn vriend. Hij is gestopt met zijn bedrijf en is momenteel zijn hart aan het achterna gaan, en ik ben heel blij dat ik daar getuige van mag zijn.

4. Mijn vriendje

Polaroid Wall 2015 1

Daarnaast ben ik enorm blij en gelukkig met mijn vriend an sich. Hij is de liefste. Hij is de enige die me nooit raar zal vinden, altijd begrip zal hebben voor mijn opvattingen. Hij is altijd het zonnetje in huis. Hij is mijn glimlach.

5. De geboorte van Lotte

Polaroid Wall 2015 2

Nu is de verwekking van een kind en een geboorte sowieso iets magisch, maar Lotte is een speciaal gevalletje. Nadat mijn schoonzus ontdekte dat ze zwanger was, bleek later dat dat niet zo was, en opeens was het weer wel zo. Alsof die periode al niet spannend genoeg was, ging het een paar dagen na haar geboorte ook niet goed. Hierdoor lag ze de eerste week op de IC. Het is nu al een bijzonder kindje. Ik ben extreem dankbaar dat ze nu kerngezond is.

6. Wat Moderne Hippies me geeft

Polaroid Wall 8-30

Mocht je het nog niet gemerkt hebben: m’n hart en m’n ziel zit in deze website. Ik vind het mooi om zo bewust bezig te zijn waardoor ik ook zelf wakker word: dit jaar heb ik bijvoorbeeld de beslissing gemaakt om alleen maar eerlijke en tweedehands kleding te kopen en ben ik losgegaan met de natuurlijke cosmeticaproducten. Door dit soort beslissingen gaat er juist weer een wereld voor me open, in plaats van dat sommige dingen niet meer kunnen. Het mooiste vind ik het resultaat in jaren aan investering: prachtige persreizen, in producten waar ik blij van word en het allerleukste en fijnste: lieve woorden. Die reacties en mailtjes van jullie. Ja, daar word ik oprecht heel blij van en geeft me reden om te leven.

7. Een klein beetje Italië

Polaroid Wall 10-41

Ook al was ik er dit jaar niet super lang, heb ik eigenlijk ieder jaar even een dosis Italië nodig. Daarvan geef ik graag mijn ouders de schuld. We gingen vroeger namelijk ieder jaar naar Italië en verbleven meestal in Toscane en Umbrië. Dit jaar kon ik Toscane weer even inademen. Man man man. Thuis.

8. Teruggeven

Polaroid Wall 2015 6

Door mijn veranderingen in carrière heb ik deze maand veel mensen in mijn omgeving kunnen ’terugbetalen’ voor de hulp die ze mij ooit (gratis) hebben gegeven. Bij iedereen heb ik dat op mijn eigen manier kunnen doen, iets wat ik al enorm lang wilde. Ik ben intens dankbaar dat ik dit heb kunnen doen.

9. Mijn vrienden

Polaroid Wall 2015 5

Ik ben dankbaar voor de vele vrienden in mijn omgeving. De meesten ken ik inmiddels zo’n 10 -15 jaar. Op stap, weekendjes weg, goede gesprekken, lachen, huilen. Familie!

10. Mijn huis & gezondheid

Polaroid Wall 2015 3

Want ik denk dat dat toch wel de kern blijft van een gelukkig leven: een dak boven je hoofd & je gezondheid. Ik word nog altijd heel bij van ons appartement in Amsterdam. Mijn vriend en ik voelen ons er allebei heel erg thuis. En ook is het geen vanzelfsprekendheid om gezond te zijn. Ik ben blij en heel dankbaar iedereen om mij heen, inclusief mezelf, gezond is.

Hopelijk kan jij ook dankbaar zijn voor een paar dingen in je leven. Ik zou het leuk vinden als je je daarmee bezig gaat houden, het zal je goed doen!

Ik wens jou een heel positief, bewust en dankbaar 2016!

Polaroid Wall 2015 4