Polaroid Wall #3

Mijn leven in polaroids. Een klein kijkje in mijn leven, met korte zinnen en pakkende beelden. Dat zie je in mijn Polaroid Wall.

Polaroid Wall cover

Wauwsah, de afgelopen twee weken zijn voorbij gevlóóóógen. Ik rende van het ene hotel naar het andere, van Belgrado naar Rotterdam en van Amsterdam naar Bangkok. Ik genoot van de laatste lekkere wintermaaltijden om vervolgens de rest van de winter te ontsnappen op een tropisch eiland: Ko Phangan, Thailand. M’n vriend besloot spontaan mee te gaan, waardoor we vooral druk bezig waren met de laatste dingen regelen. We hadden geen plan in Thailand en besloten ons te vestigen op één locatie: een manier die ik enorm fijn vind om een land en cultuur te leren kennen. Er zijn zoveel foto’s gemaakt, waarvan ik vandaag nog maar een kleine selectie laat zien. Jammer, maar binnenkort zeker meer! Al met al was het druk, stressvol en enorm chaotisch. Bovendien beschadigde m’n telefoon door een val (in het zand!) én zit m’n laptop zo bomvol met foto’s en video’s dat de opstartschijf opeens helemaal vol zat. Normaal gesproken kijk ik met een schuin oog naar astrologie, maar nu mag ik het schijnbaar allemaal de schuld geven aan de Mercurius retrograde. Ha! It’s not me! (Ook last van gehad?!) Een klein kijkje in de chaos van de afgelopen weken:

Polaroid Wall 3-3

Toen ik door srprs.me naar Belgrado werd gestuurd, belandde ik in een restaurant met een schommel. Oh My Goodness, fun fun fun!

Polaroid Wall 309

What is she like?
I was told – she is a melancholy soul

She is like
the sun to night;
a momentary gold

A star when dimmed
By dawning light;
the flicker of
a candle blown

A lonely kite
lost in flight –
someone once had flown

Gewoon, omdat ik het een mooi gedichtje vind. (Foto genomen in Belgrado.)

Polaroid Wall 3-2

Nadat ik terug was gekomen van de srprs.me trip, bleek ik slachtoffer te zijn van een identiteitsfraude. Besluit je persoonlijker te worden – wat ik overigens heel erg leuk vind – gebeurt er DIT. Heel bizar en eng om mee te maken. Een dag bij het politiebureau volgde. Pittig! Ik sloot de dag af bij Roost en kwam deze boekenruil tegen. In ieder geval íets waar ik blij van werd die dag!

Polaroid Wall 304

Sinds november maak ik deze geroosterde pompoensoep van De Groene Meisjes bijna iedere week. Het is echt gestoord, want ik vind pompoenen snijden echt een grafwerk… Maar ik vind ‘m zó lekker! Ik wil ‘m daarom bij deze officiaal aan iedereen aanraden. Het recept kun je hier terugvinden.

Polaroid Wall 3-5

Gaar maar voldaan werd ik wakker in CitizenM Rotterdam, nadat ik met mijn vriendje naar het International Film Festival was gegaan. Wat een geweldig hotel en wat een tof festival! Mijn report daarover kun je hier terugvinden.

Polaroid Wall 3-1

Nog even genieten van de mooie uitzichten in Nederland, in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Wat was het een bizar idee dat ik een week later in de warme zon zou zitten!

Polaroid Wall 308

Het weekend voordat we vertrokken spraken we ‘even snel’ met allerlei familieleden en vrienden af. We gingen met ze lunchen, uit eten, koffie en drankjes doen en poets bam, toen was het weekend alweer voorbij! Op bovenstaande foto zie je mijn gezin :) Een genietmomentje, ofwel: de jus van het leven 😉 – mocht je het gemist hebben.

Polaroid Wall 301

Terwijl ik in hetzelfde weekend aan het pakken was voor Thailand, leek het me leuk enkele travel essentials te ordenen en fotograferen. Daar heb ik deze blogpost van gemaakt.

Polaroid Wall 3-206

In dit gestoord drukke weekend sliep ik op uitnodiging in The Conscious Hotel in mijn eigen woonplaats: Amsterdam! Dat kon er ook nog wel even bij… Daar maakte ik deze Travel Tip van.

Polaroid Wall 3-211

En nadat we alles hadden geregeld, was het zover: op naar dik 6 weken Thailand!

Polaroid Wall 310

M’n vriendje en ik vlogen apart (vet ongezellig!) en ik had een tussenstop in Moskou, waar deze typische mutsen hingen. Mooi plaatje (met toch wel een minder goed verhaal, waarschijnlijk?). Ik vloog met Aeroflot – een Russische vliegmaatschappij, help! – die al met al voor een heel fijne heenreis zorgden.

Polaroid Wall 305

Tijdens ons verblijf in Bangkok sliepen we in dit hippe hostel. Over het hostel was ik wel te spreken, over Bangkok helaas niet.

Polaroid Wall 3-207

De eerste kokosnoot van Thailand scoorde ik recht tegenover het hostel. Many more to come, baby! Yeah 😉

Polaroid Wall 3-202

Omdat ik per se even de Sky Bar wilde zien in Bangkok! Een superdeluxe bar met een fantastisch uitzicht.

Remember this..:

“What does it mean to be a modernday hippie?
It means I feel as comfortable barefoot as I do in heels

It means I can spend the night at a 5-star resort one night

And the next night camp on the beach

It means I am independent and self-reliant

It means even if I enjoy wearing it, I don’t need make-up to feel sexy

It means I can adapt to any situation with humor

It means I am a traveler, not a tourist

It means I recognize buying natural is more than just a trend

It means I have high standards, but am low-maintenance

It means I can dance all night to DJ’s in a crowded club

or to a drum circle on the beach

It means I like to wear flowers in my hair”

That’s how we roll, baby!

Polaroid Wall 302

Dit is toch té hilarisch!

Polaroid Wall 311

Bye Bye Bangkok! Nooit gedacht dat ik ZO blij zou zijn weg te gaan uit deze stad. Voor mij véél te druk, chaotisch en VIES as hell. Hier waren we op het station aan het wachten op de nachtbus om door te reizen naar Ko Phangan! Een tropisch eilandje. Man, wat hadden we daar zin in. Zee, zand, frisse lucht: here we come!

Polaroid Wall 306

Na 21 uur reizen kwamen we dan eindelijk aan in ons resort in Ko Phangan. Aaaah! Weer even wakker geschud! Het leven van een backpacker gaat lang niet altijd over rozen! 😉

Polaroid Wall 3-208

Na 2 dagen in Ko Phangan 2 maal gegeten bij het Soul Food Café. Healthy. Vegetarian. Vegan. Wauw, wat is DIT een fijn café! Ik voel een Travel Tip aankomen 😉 Meer tips voor dit fijne eilandje? Reageer!

Polaroid Wall 3-204

We huurden een scooter (dé manier om een beetje ergens te komen op dit eiland; wel doodeng, vind ik) en keken rond wat we samen konden gaan doen op Ko Phangan. M’n vriend wilde het liefst een maand fulltime gaan Muay Thai boksen, dus gingen we op zoek naar geschikte scholen en huisjes om ons in te vestigen. Ik zal blijven bloggen en op zoek gaan naar de “hippie” hotspots van het eiland & daar natuurlijk alles over gaan delen! In die zin lijkt het een beetje op m’n trip naar Ibiza vorig jaar: heerlijk in het warme weer, een nieuwe cultuur leren kennen, veel internationals ontmoeten en toch lekker (buiten) blijven werken. Weg met dogmatisch denken, dat moet kunnen, toch?

Polaroid Wall 3-203

De volgende ochtend waren we eindelijk bijgekomen van het hectische Bangkok en de lange reis naar Ko Phangan. Om hier wakker te worden is dan zeker geen ramp :)

Polaroid Wall 303

De volgende dag reden we weer rondjes over het eiland, en vonden we uiteindelijk een Muay Thai school waar m’n vriend fulltime gaat trainen én een huisje waar we de komende maand gaan wonen. Aan het strand. Met een hippie hotspotje ervoor! En na een lange dag eindigde ik op deze schommel. Life COULD be worse.

Polaroid Wall 312

Dit is tegenover ons tijdelijke huisje, aan het strand. Niet de beste foto, wel de beste kokosnoot. OOIT. Haha! Ik vind die pakjes altijd wel OK, don’t get me wrong; maar hier kan echt níets tegenop. Ik weet nu al dat ik veel vaker naar de Freeway Bar zal gaan om een kokosnoot te scoren.

Polaroid Wall 307

M’n vriendje had hier z’n eerste training achter de rug & ik had eindelijk lekker kunnen werken voor Moderne Hippies. Daarna was het tijd om te chillaxen in onze hangmat, tijdelijk nog in ons resort!

Polaroid Wall 3-209

Een dag met flink wat wind, maar gelukkig blijft het hier dan nog steeds mega WARM & mooi!

Polaroid Wall 3-205

En dit maakt het leven/wonen hier natuurlijk extra fijn: terwijl m’n vriend zich stort op de trainingen en ik op Moderne Hippies, kunnen we af en toe even de zee induiken en wat vitamine D tot ons nemen. Heerlijk!

Polaroid Wall 3-210

Niet zo’n geheim als er een groot bord langs de weg staat, maar het strand was prachtig! Daar hielden we dan ook even onze ‘break’ van 2 uurtjes.

Ik heb natuurlijk veel meer foto’s gemaakt met m’n mooie camera, maar die heb ik door de chaos lang nog niet allemaal kunnen delen. Houd de site in de gaten voor meer updates over m’n tijdelijke leven in Ko Phangan, Thailand!

Meer Polaroid Walls vind je hier.

Q: Hoe is het met jou? 😀 Ben je benieuwd naar de reportages over Thailand? Of heb je misschien nog een goede tip voor me? Let me know!

 Liefs! Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

10 reacties

Annicka -

Poging 4 :S Het lukt echt niet he :( m’n tekst was nog lang niet af! Ik wilde je nog vragen of je n app gebruikt voor die polaroid randjes om je foto’s heen te maken, vind ze echt enig en zou zoiets in een leuke hippie collega van foto’s van m’n dochter van willen maken. Ik hou het kort, hopelijk plaatst hij alles. Geniet van jullie heerlijke weken in Thailand, ideaal om zo werk en wanderlust te kunnen combineren!

Annicka -

Poging 3, ik reageer via m’n iPhone maar je zou toch zeggen dat dat geen problemen moet geven?
Ik wilde schrijven dat je jaloersmakende tropische foto’s heerlijk zijn om even bij weg te dwalen! Ik ga vertrek over 8 dagen naar Sri Lanka, het eerste wat ik daar ga doen is ook proosten met een verse kokosnoot denk ik

Annicka -

Iedere keer als ik n reactie wil plaatsen, plaatst hij niet alles volledig. Poging 2

Marte van Liere

Marte van Liere -

Hmm, wat vreemd! Waar ligt dat aan, denk je?

Annicka paloma -

Heerlijke foto collage

Manja -

Ow heerlijk zeg! En je bent nog lekker wit op de eerste foto’s in Bangkok, dat zal nu al wel anders zijn haha
Niet teveel over Thailand schrijven hoor want het begint al te kriebelen om op pad te gaan en dat komt me op dit moment niet uit 😉

Nancy -

Wat enorm vervelend dat je te maken kreeg met identiteitsfraude. Gatver! Dat is één van mijn angsten, to be honest.
Ik vond Bangkok ook echt verschrikkelijk. Overal wordt je opgelicht, het draait alleen maar om kopen, kopen, kopen. Helemaal niet mijn ding. Ik ben erna naar Chiang Mai geweest (superchill) en uiteindelijk naar Krabi geweest en Railay Beach (nog superchiller haha). Geniet er nog lekker van, ik zou precies hetzelfde willen doen als jij :) Dus door zo mee te reizen, ben ik er ook een beetje bij.. toch?
De Modern Day hippie heb ik gekopieerd, het is precies hoe ik erover denk. Mensen kunnen me soms raar aan staan kijken als ik de ene keer wil surfen en chillen bij kampvuren en het andere moment sta te dansen op een dancefestival met rustige house en de hardcore hardhouse. Wat? denk ik dan, mag ik niet gewoon van allebei houden? Het leven, althans MIJN leven, is een mix van yin en yang. Ik zoek stilte en rumoer in mijn leven. En deze tekst herinnert mij eraan dat dit prima is, dat ik een moderne hippie ben :)

Marte van Liere

Marte van Liere -

Jaaaaa MOOI gezegd! Dat tekstje slaat ook écht op alles wie ik ben ben, wat deze website is en wie dus – en al helemaal na jouw reactie – mijn bezoeker is. Dat vind ik zó fijn! Ik denk niet in hokjes, ik vind de twee verschillende werelden juist zo fijn. En dat komt naar buiten in m’n persoonlijkheid én op deze site. Zo fijn en kalmerend om te realiseren dat we met meerderen zijn ❤️

De Groene Meisjes -

Heerlijk overzichtje! Wat heb je het fijn daar. En mmmm lekkere soep :)

Comments are closed.