DAGBOEK

Polaroid Wall #3

Mijn leven in polaroids. Een klein kijkje in mijn leven, met korte zinnen en pakkende beelden. Dat zie je in mijn Polaroid Wall.

Polaroid Wall cover

Wauwsah, de afgelopen twee weken zijn voorbij gevlóóóógen. Ik rende van het ene hotel naar het andere, van Belgrado naar Rotterdam en van Amsterdam naar Bangkok. Ik genoot van de laatste lekkere wintermaaltijden om vervolgens de rest van de winter te ontsnappen op een tropisch eiland: Ko Phangan, Thailand. M’n vriend besloot spontaan mee te gaan, waardoor we vooral druk bezig waren met de laatste dingen regelen. We hadden geen plan in Thailand en besloten ons te vestigen op één locatie: een manier die ik enorm fijn vind om een land en cultuur te leren kennen. Er zijn zoveel foto’s gemaakt, waarvan ik vandaag nog maar een kleine selectie laat zien. Jammer, maar binnenkort zeker meer! Al met al was het druk, stressvol en enorm chaotisch. Bovendien beschadigde m’n telefoon door een val (in het zand!) én zit m’n laptop zo bomvol met foto’s en video’s dat de opstartschijf opeens helemaal vol zat. Normaal gesproken kijk ik met een schuin oog naar astrologie, maar nu mag ik het schijnbaar allemaal de schuld geven aan de Mercurius retrograde. Ha! It’s not me! (Ook last van gehad?!) Een klein kijkje in de chaos van de afgelopen weken:

Polaroid Wall 3-3

Toen ik door srprs.me naar Belgrado werd gestuurd, belandde ik in een restaurant met een schommel. Oh My Goodness, fun fun fun!

Polaroid Wall 309

What is she like?
I was told – she is a melancholy soul

She is like
the sun to night;
a momentary gold

A star when dimmed
By dawning light;
the flicker of
a candle blown

A lonely kite
lost in flight –
someone once had flown

Gewoon, omdat ik het een mooi gedichtje vind. (Foto genomen in Belgrado.)

Polaroid Wall 3-2

Nadat ik terug was gekomen van de srprs.me trip, bleek ik slachtoffer te zijn van een identiteitsfraude. Besluit je persoonlijker te worden – wat ik overigens heel erg leuk vind – gebeurt er DIT. Heel bizar en eng om mee te maken. Een dag bij het politiebureau volgde. Pittig! Ik sloot de dag af bij Roost en kwam deze boekenruil tegen. In ieder geval íets waar ik blij van werd die dag!

Polaroid Wall 304

Sinds november maak ik deze geroosterde pompoensoep van De Groene Meisjes bijna iedere week. Het is echt gestoord, want ik vind pompoenen snijden echt een grafwerk… Maar ik vind ‘m zó lekker! Ik wil ‘m daarom bij deze officiaal aan iedereen aanraden. Het recept kun je hier terugvinden.

Polaroid Wall 3-5

Gaar maar voldaan werd ik wakker in CitizenM Rotterdam, nadat ik met mijn vriendje naar het International Film Festival was gegaan. Wat een geweldig hotel en wat een tof festival! Mijn report daarover kun je hier terugvinden.

Polaroid Wall 3-1

Nog even genieten van de mooie uitzichten in Nederland, in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Wat was het een bizar idee dat ik een week later in de warme zon zou zitten!

Polaroid Wall 308

Het weekend voordat we vertrokken spraken we ‘even snel’ met allerlei familieleden en vrienden af. We gingen met ze lunchen, uit eten, koffie en drankjes doen en poets bam, toen was het weekend alweer voorbij! Op bovenstaande foto zie je mijn gezin 🙂 Een genietmomentje, ofwel: de jus van het leven 😉 – mocht je het gemist hebben.

Polaroid Wall 301

Terwijl ik in hetzelfde weekend aan het pakken was voor Thailand, leek het me leuk enkele travel essentials te ordenen en fotograferen. Daar heb ik deze blogpost van gemaakt.

Polaroid Wall 3-206

In dit gestoord drukke weekend sliep ik op uitnodiging in The Conscious Hotel in mijn eigen woonplaats: Amsterdam! Dat kon er ook nog wel even bij… Daar maakte ik deze Travel Tip van.

Polaroid Wall 3-211

En nadat we alles hadden geregeld, was het zover: op naar dik 6 weken Thailand!

Polaroid Wall 310

M’n vriendje en ik vlogen apart (vet ongezellig!) en ik had een tussenstop in Moskou, waar deze typische mutsen hingen. Mooi plaatje (met toch wel een minder goed verhaal, waarschijnlijk?). Ik vloog met Aeroflot – een Russische vliegmaatschappij, help! – die al met al voor een heel fijne heenreis zorgden.

Polaroid Wall 305

Tijdens ons verblijf in Bangkok sliepen we in dit hippe hostel. Over het hostel was ik wel te spreken, over Bangkok helaas niet.

Polaroid Wall 3-207

De eerste kokosnoot van Thailand scoorde ik recht tegenover het hostel. Many more to come, baby! Yeah 😉

Polaroid Wall 3-202

Omdat ik per se even de Sky Bar wilde zien in Bangkok! Een superdeluxe bar met een fantastisch uitzicht.

Remember this..:

“What does it mean to be a modernday hippie?
It means I feel as comfortable barefoot as I do in heels

It means I can spend the night at a 5-star resort one night

And the next night camp on the beach

It means I am independent and self-reliant

It means even if I enjoy wearing it, I don’t need make-up to feel sexy

It means I can adapt to any situation with humor

It means I am a traveler, not a tourist

It means I recognize buying natural is more than just a trend

It means I have high standards, but am low-maintenance

It means I can dance all night to DJ’s in a crowded club

or to a drum circle on the beach

It means I like to wear flowers in my hair”

That’s how we roll, baby!

Polaroid Wall 302

Dit is toch té hilarisch!

Polaroid Wall 311

Bye Bye Bangkok! Nooit gedacht dat ik ZO blij zou zijn weg te gaan uit deze stad. Voor mij véél te druk, chaotisch en VIES as hell. Hier waren we op het station aan het wachten op de nachtbus om door te reizen naar Ko Phangan! Een tropisch eilandje. Man, wat hadden we daar zin in. Zee, zand, frisse lucht: here we come!

Polaroid Wall 306

Na 21 uur reizen kwamen we dan eindelijk aan in ons resort in Ko Phangan. Aaaah! Weer even wakker geschud! Het leven van een backpacker gaat lang niet altijd over rozen! 😉

Polaroid Wall 3-208

Na 2 dagen in Ko Phangan 2 maal gegeten bij het Soul Food Café. Healthy. Vegetarian. Vegan. Wauw, wat is DIT een fijn café! Ik voel een Travel Tip aankomen 😉 Meer tips voor dit fijne eilandje? Reageer!

Polaroid Wall 3-204

We huurden een scooter (dé manier om een beetje ergens te komen op dit eiland; wel doodeng, vind ik) en keken rond wat we samen konden gaan doen op Ko Phangan. M’n vriend wilde het liefst een maand fulltime gaan Muay Thai boksen, dus gingen we op zoek naar geschikte scholen en huisjes om ons in te vestigen. Ik zal blijven bloggen en op zoek gaan naar de “hippie” hotspots van het eiland & daar natuurlijk alles over gaan delen! In die zin lijkt het een beetje op m’n trip naar Ibiza vorig jaar: heerlijk in het warme weer, een nieuwe cultuur leren kennen, veel internationals ontmoeten en toch lekker (buiten) blijven werken. Weg met dogmatisch denken, dat moet kunnen, toch?

Polaroid Wall 3-203

De volgende ochtend waren we eindelijk bijgekomen van het hectische Bangkok en de lange reis naar Ko Phangan. Om hier wakker te worden is dan zeker geen ramp 🙂

Polaroid Wall 303

De volgende dag reden we weer rondjes over het eiland, en vonden we uiteindelijk een Muay Thai school waar m’n vriend fulltime gaat trainen én een huisje waar we de komende maand gaan wonen. Aan het strand. Met een hippie hotspotje ervoor! En na een lange dag eindigde ik op deze schommel. Life COULD be worse.

Polaroid Wall 312

Dit is tegenover ons tijdelijke huisje, aan het strand. Niet de beste foto, wel de beste kokosnoot. OOIT. Haha! Ik vind die pakjes altijd wel OK, don’t get me wrong; maar hier kan echt níets tegenop. Ik weet nu al dat ik veel vaker naar de Freeway Bar zal gaan om een kokosnoot te scoren.

Polaroid Wall 307

M’n vriendje had hier z’n eerste training achter de rug & ik had eindelijk lekker kunnen werken voor Moderne Hippies. Daarna was het tijd om te chillaxen in onze hangmat, tijdelijk nog in ons resort!

Polaroid Wall 3-209

Een dag met flink wat wind, maar gelukkig blijft het hier dan nog steeds mega WARM & mooi!

Polaroid Wall 3-205

En dit maakt het leven/wonen hier natuurlijk extra fijn: terwijl m’n vriend zich stort op de trainingen en ik op Moderne Hippies, kunnen we af en toe even de zee induiken en wat vitamine D tot ons nemen. Heerlijk!

Polaroid Wall 3-210

Niet zo’n geheim als er een groot bord langs de weg staat, maar het strand was prachtig! Daar hielden we dan ook even onze ‘break’ van 2 uurtjes.

Ik heb natuurlijk veel meer foto’s gemaakt met m’n mooie camera, maar die heb ik door de chaos lang nog niet allemaal kunnen delen. Houd de site in de gaten voor meer updates over m’n tijdelijke leven in Ko Phangan, Thailand!

Meer Polaroid Walls vind je hier.

Q: Hoe is het met jou? 😀 Ben je benieuwd naar de reportages over Thailand? Of heb je misschien nog een goede tip voor me? Let me know!

 Liefs! Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.