MODE & BEAUTY

Dierproefvrije zeep van Lush (+ winactie!)

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Wist jij dat er zo’n 115 miljoen dieren gebruikt worden als proefdier in laboratoria? Laat het even tot je doordringen: 115 miljoen (!).

Vorige week vrijdag 14 november vond voor de derde keer de Lush Prize plaats, de grootste internationale jaarlijkse prijsuitreiking die het ontwikkelen van dierproefvrije alternatieven wil stimuleren. De Lush Prize is een samenwerking tussen Lush en de Britse organisatie Ethical Consumer Research Association. Het doel is om dierproefvrije technieken te belonen! Maar liefst 300.000 euro aan prijzengeld werd uitgereikt aan mensen die ervoor strijden het gebruik van dierproeven te stoppen. Het prijzengeld werd geschonken binnen de sectoren wetenschap, lobby en campagnevoering. De verschillende prijzen belichten het werk dat nodig is voor een toekomst zonder dierproeven, specifiek in het werkveld cosmetica en toxicologie (chemische testen). Een prijs waar we dus erg achter kunnen staan! Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er iemand tégen alternatieven zou zijn.

Om dit alles te vieren ontving ik 2 x onderstaand zeepje van Lush (ik hoef toch niet te benadrukken dat deze dierproefvrij zijn?) met het logo van de Lush Prize erop. Jawel, een konijntje!

Lush Prize dierproefvrije zeep

Lush dierproefvrije zeep achterkant

FYI: de zeep ruikt HEERLIJK. En om dit goede initiatief van Lush te steunen en te vieren – en omdat ik graag iets wil weggeven omdat ik bijna 1500 volgers op Instagram heb – geef ik de zeepjes weg!

Wat moet je doen?

  • Volg me op Instagram: @mh_marte
  • Reageer op deze foto (op Instagram dus) dat je ‘m wilt hebben!

Ik reageer morgen op de twee winnaars op Instagram. Enige voorwaarde is wel dat je ze moet kunnen komen ophalen bij mij thuis (in Amsterdam). Sorry!

// volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.