KUNST & CULTUUR

Voor in Huis // Printic

IMG_3332

Polaroids zijn het natuurlijk helemaal voor Moderne Hippies. Jarenlang was het mijn grootste droom om een oude Polaroidcamera op de kop te tikken. Helaas is de Polaroidcamera, net als de typmachine overigens, helemaal hip geworden en dus zijn er nog een miljoen andere gegadigden die in elke kringloopwinkel naarstig naar dat koopje lopen te gluren. (Nog frustrerender: als vrienden of familie terloops zeggen: “O ja, een Polaroidcamera, die had ik ook altijd!” Je gaat al bijna kwijlen, totdat onvermijdelijk volgt: “Ja, maar die heb ik ooit weggegooid, ik deed er toch niets meer mee.” Cue huilen.)
Gelukkig is er nu een alternatief: Printic. Printic is een gratis app voor je iPhone, waarmee je je eigen Polaroids kan laten maken.

Printic Instant Retro2
Het is ontzettend makkelijk: je logt in, je upload heel makkelijk foto’s vanaf je filmrol of Facebook, je betaalt per Paypal, en binnen een week vallen je Polaroids in een schattig oranje envelopje bij je op de mat. Hoe leuk is dat? Het is heel betaalbaar (iets van 30 cent per afdrukje plus nog wat verzendkosten) en heel eenvoudig, zelfs voor een digibeet als ik.
Ook leuk: je kan ze als kadootje ook rechtstreeks naar mensen laten versturen. Zo heb ik laatst mijn beste vriendinnen verrast met de leukste Polaroids van ons samen!

Printic Instant Retro3

Printic1

Oké, het is niet helemaal hetzelfde als de oude Polaroids: dat leuke wapperen en wachten terwijl de foto’s langzaam zichtbaar worden is er niet bij. En je kan ze ook niet uit elkaar rukken als ze nog niet helemaal gedroogd zijn en er afdrukken van maken, zoals Kirsten Dunst dat doet in de film Crazy/beautiful. Maar hey – it’s a close second.

– xx – Liselore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.