MODE & BEAUTY

P.S. – I made this…

Voor een keertje geen culinaire post van mij, maar een helpende hand voor de welwillende creatieveling onder ons die af en toe wat extra inspiratie kan gebruiken. Laatst stuitte ik namelijk op ‘P.S. – I made this…’, een website waarop je via de meest uiteenlopende moodboards terecht komt bij allerlei Do It Yourself-tips. Denk aan het maken van armbandjes, rokjes, kettingen, tassen, oorwarmers, jurkjes… Maar ook het customizen van spullen die je al in je bezit hebt komt aan bod.

Het concept is gebaseerd op het motto ‘I see it. I like it. I make it.’ van oprichtster en design- en style-expert Erika Domesek. Geen onopvallend typetje in de Amerikaanse publiciteit; ze wordt vanwege haar frisse kijk op de mode door grote jongens als Coca Cola en Roxy gevraagd en is al in menig groots tijdschrift en televisieprogramma verschenen.

Het succes van de website (en van Erika zelf) zit hem, als je het mij vraagt, in het eenvoudige karakter van de DIY’s. Van de benodigdheden tot de handelingen, dankzij de foto’s en de overduidelijke tekst kan zelfs de leek begrijpen wat er bedoeld wordt. Al heeft volgens mij niet iedereen een lijmpistool in huis, maar dan kun je dankzij de foto binnen mum van tijd zo’n identiek ding in huis halen.

In tijden van crisis denk ik dat het nieuw leven in roepen van oude items best een welkome zaak is. En aangezien we tegenwoordig alles online doen is mijn advies: laat die dure mode- of naaicursus maar zitten en volg P.S. – I made this… Zowel de wat meer ervaren knutselaars als crea bea’s in de dop kunnen er hun lol op.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.