HOTSPOTS

Fijn Plekje // Queens Royal Bakery in Amersfoort

Yes, alweer goed nieuws voor Amersfoort! Queens heeft namelijk haar derde vestiging geopend op het Eemplein. Twee jaar geleden liet MH Imke jullie al kennis maken met deze fijne lunchroom. Afgelopen weekend ging ik lunchen met mijn ouders en namen we een kijkje bij de nieuwste vestiging van eigenaresses Paula en Lisette (moeder en dochter, hoe cute!). Benieuwd wat we ervan vonden? Blijf dan vooral lezen. 😉

Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen fan van het Eemplein. Dit plein werd in oktober 2012 geopend en zou het nieuwe uitgaanscentrum van Amersfoort worden. Volledig mislukt (in mijn ogen, maar ook wel een beetje in het algemeen). De sfeer van het plein en de gebouwen trekt me totaal niet aan en het winkelaanbod komt niet veel verder dan de welbekende driehoek (Etos, Albert Heijn, Gall&Gall). Hoewel het Eemplein wel aardig wat bezoekers trekt, is dat voornamelijk te danken aan de Pathé -waar ik dan wél weer fan van ben- en de MediaMarkt -want je bent toch echt wel zo gek-.

En dan… is daar ineens Queens, het superleuke high-tea lunchroompje van de minstens net zo leuke Paula en Lisette. Het cafeetje waar je binnenstapt en je direct in hele andere sferen waant. Ouderwets en modern tegelijk, met overal bloemen in schattige vaasjes en servies-sets die zo kitsch zijn dat ze nog leuk zijn ook. Om nog maar te zwijgen over alle heerlijkheden die van achter het glas bijna je naam uitschreeuwen. Wat een aanwinst voor dit stomme plein, was mijn eerste gedachte toen ik binnentrad in het nieuwste fort van Queens.

Queens 2

Queens 6

Goed, laat ik niet teveel afdwalen naar mijn voorkeur in architectuur en winkelaanbod. Ik bestelde een broodje met huisgemaakte eiersalade, een smoothie van aardbei, sinaasappel en banaan en een stukje carrotcake. Mijn moeder bestelde de Queens Royal Lunch en een muntthee. Omdat mijn ouders altijd zo eensgezind zijn, bestelde mijn vader ook de Royal Lunch en besloot hij na lang en hard na te denken over de ongeveer 8 verschillende theesoorten, een glas melk te nemen.

Queens 5

Queens 4

Queens 1

Queens 3

Na een paar happen waren we tot een unaniem besluit gekomen. Het eten was heerlijk! De Royal Lunch bestond uit broodjes die je zelf kon smeren met hartig of zoet beleg en scones met clotted cream en frambozenjam. Ook mijn broodje eiersalade liet niets te wensen over en de carrotcake was een van de betere versies die ik heb gegeten. Met een voldaan gevoel keek ik naar buiten en dacht ik: “Goh, van hieruit heb je zelfs nog wel leuk uitzicht op dat stomme plein. Misschien wordt dat toch nog wat”.

Nieuwsgierig geworden naar Queens? Check dan vooral even hun website en menukaart. En zoals altijd, voor meer informatie nodig ik je uit om toch eens in die trein naar Amersfoort te stappen!

Bekijk hier alle hotspots in Amersfoort.

Liefs, Yonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.