HOTSPOTS

Fijn Plekje // Queens (Amersfoort)

Misschien ligt het aan het Amsterdamse uitgaansleven of moet ik de schuld leggen bij de economische crisis. Hoe dan ook, ben ik inmiddels gewend aan hoge prijzen voor een kopje koffie buiten de deur. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik laatst een nieuw koffietentje ontdekte. Dit is er één voor de mensen buiten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ik nam mijn moeder mee voor een high tea in Amersfoort bij Queens en dat beviel me wel.

Het lunchcafé heeft twee locaties, wij gingen naar de Groenmarkt, wat sowieso een leuke plek is om een kijkje te nemen. Op de hoek van de Groenmarkt bevindt zich Queens, een beetje een Hans-en-Grietje-huisje. Eenmaal binnen werden we hartelijk ontvangen door een, naar mijn idee schattig moedertje. Dat bleek achteraf ook te kloppen, Queens heeft twee eigenaressen; Paula en Lisette, moeder en dochter. Leuk om mijn moeder precies daar mee naar toe te nemen. Paula liet ons een keuze maken uit zo’n 10 verschillende theesoorten

Wat dit zo’n fijne high tea maakte was niet alleen de afwisseling, verse producten en de smaakexplosie. We kregen zoveel dat we aan het eind van de middag met bolle buikjes de deur uitliepen. De eerste etagère bestond uit heel veel zoets en toe we eigenlijk dachten dat we klaar waren, kwam er een tweede etagère gevuld met hartige sandwiches waar je u tegen zegt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het leuke is, Queens is meer dan alleen een lunchcafé. Naast heerlijke broodjes en high tea’s, maken ze ook lunchpakketen die via de website te bestellen zijn. Vast net zo lekker als wat ik daar heb gegeten, ze doen hun ondertitel “Vorstelijk genieten” in ieder geval eer aan. Voor iedereen die eens wat anders wil, een plek zoekt waar je nog ouderwets verwend wordt of gewoon in de buurt is, ga eens kijken en vooral proeven!

Queens
Groenmarkt 13 en Hof 21
Amersfoort
Check voor actuele openingstijden de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.