Recept // Frittata met aubergine en courgette
Dit quinoa recept is echt smullen! Ik vind groenten in combinatie met ei sowieso altijd erg lekker, maar met de kaas erdoor en de quinoa gekookt in bouillon, was het nog beter. Quinoa toevoegen aan je gerecht is altijd een goede keus. Dit omdat quinoa erg voedzaam is en ook nog eens glutenvrij. Ideale combi, toch?
Ingrediënten quinoa frittata
Voor 4 personen
- 125 gram quinoa zaden
- 300 ml groentebouillon (van bouillonblokje)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 bakje basilicum van 15 gram
- 8 eieren
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 el water
- Kokosolie (of olijfolie)
Bereidingswijze quinoa frittata
- Breng de quinoa in de bouillon aan de kook. Zet vervolgens op laag vuur, leg een deksel op de pan en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet indien nodig af.
- Snijd de courgette en de aubergine in blokjes van 1 centimeter. Verwijder eerst de zaadlijsten van de courgette.
- Verhit kokosolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en direct daarna de courgette, aubergine en de gekookte quinoa. Bak op hoog vuur ongeveer 2 minuten en schep regelmatig om.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Hak vervolgens de basilicum fijn. Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Meng de kaas en de basilicum met de eieren.
- Schenk het eimengsel in de pan over de courgette, aubergine en de quinoa.
- Bak de ‘frittata’ op middelhoog vuur in 6 minuten goudbruin. Leg een bord op de pan en draai de frittata om. Laat de frittata omgekeerd in de pan glijden en bak in 5 minuten gaar.
Eet smakelijk!