ETEN

Recept: Lunch // Rauwkostsalade met tahindressing

Rauwkostsalade met tahindressing

In het weekend kook en bak ik… veel! Ontbijt, brunch, lunch en tussendoortjes. Mijn twee vrije dagen staan in het teken van lekker en gezond eten. Op zaterdag struin ik over de markt op zoek naar seizoensgroenten en op zondag duik ik de keuken in. Dan ben ik bezig met mijn food-prep voor de aankomende week. Er staan vervolgens 5 verschillende (lunch)bakjes op het aanrecht die ik vul met allemaal lekkers (denk: hummus, quinoa, zoete aardappelen en zelfgemaakt speltbrood). Food prep is voor mij echt een uitkomst; door de week ben ik namelijk ontzettend druk en heb ik weinig tijd om een uitgebreide lunch klaar te maken.

Een van de gerechtjes die standaard in mijn lunchtrommel zit, is deze rauwkost met bieten, wortel, courgette, rettich en noten. Deze salade kan je 3 dagen in de koelkast bewaren (mits je er citroensap doorheen schept). Hij is enorm fris en vult goed. Ideaal!

Rauwkostsalade

Ingrediënten:

  • 3 rauwe bieten
  • 3 rauwe wortels
  • 1 stuk rettich van 10 cm
  • 2 courgettes
  • Verschillende noten (walnoten, amandelen, pompoenpitten en hazelnoten)
  • Sap van 1 citroen

Dressing (optioneel, vaak is alleen citroensap al voldoende)

  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

Doe alle groenten in een keukenmachine met een snijmes dat geschikt is voor het snijden van de groenten. Schep vervolgens de salade in een grote kom en meng het citroensap erdoorheen. Strooi daarna de noten eroverheen. Klaar!

Houd je van een lekkere dressing over je rauwkost? Dan kan ik mijn tahin-mosterddressing aanraden. Meng de tahin en de mosterd samen in een bakje en roer het citroensap erdoorheen.

Geniet!

Liefs, Sanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.