ETEN

Raw Chocolate Workshop // 3 november in Superfood Centre

Anouk is druk. Veel te druk! Normaal gesproken krijg je altijd een “Op stap met Anouk” te lezen op maandag. In “Op stap met Anouk” geeft Anouk altijd een tip voor aankomend weekend. Gelukkig heb ik ook genoeg op de planning staan en deel ik dus ook een tip voor aankomend weekend. Zo is de Museumnacht zaterdagavond bijvoorbeeld weer – een klassieker die het altijd goed doet! Maar op zondagmiddag vindt er een veel kleinschaliger evenement plaats: de Raw Chocolate Workshop in Superfood Centre in Amsterdam!

Nu is Superfood Centre sowieso een hotspot waar je sowieso graag eens langs wilt gaan en waar je absoluut lekker en gezond voedsel kunt kopen. Rauwe chocola is ook zo’n superfood. Cacao is namelijk goed voor het cardiovasculaire systeem. Ondermeer omdat het veel magnesium bevat, wat goed is voor hart, spieren en het zenuwstelsel. In onze stressvolle Westerse wereld hebben mensen helaas vaak last van magnesiumtekort. Naast magnesium, bevat cacao ook veel mineralen (ijzer, chroom, mangaan, koper en zink) en vitamine C (zo’n 44 mg per 100 gram – voor een noot is dit veel). Ook antioxidanten zijn present in cacao. Cacaopoeder bevat het hoogste gehalte antioxidanten van elk voedingsmiddel ter wereld (!). Dit is onder meer erg goed tegen vrije radicalen, die onze cellen verouderen.

Kijk je al anders naar je wekelijkse chocoladereep die je in de supermarkt koopt? Helaas, daar ga je de mist in. Je moet namelijk wel echt “rauwe chocolade” eten. Rauwe cacao bevat alle voordelen van chocolade, maar dan zonder suiker, zuivel, chemische vanilline, (GMO) soja-lecithine, natriumchloride (zout) en chemicaliën, die bij de productie gebruikt kunnen worden. Veel van de magische eigenschappen van cacao gaan verloren bij verhitting en raffinering. De echte eigenschappen van cacao zijn voor veel mensen in de praktijk nog onbekend. Daar kan nu verandering in komen vanwege het grote, en steeds makkelijker te verkrijgen, aanbod van rauwe cacaoproducten. Daarnaast kun je het heel makkelijk zelf maken!

raw chocolate recepten

In Superfood Centre wordt aanstaande zondag een workshop Raw Chocolate gegeven. Je leert zelf om met gezonde ingrediënten “super-chocolade” te maken. Op smaak gebracht met honing, superfoods, kruiden en geheel zonder geraffineerde suikers, melk of toevoegingen en ook nog eens niet verhit boven de 42 graden. Echte chocolade dus, lekker en gezond! Een aantal bloggers van ModerneHippies.nl zullen er ook zijn 🙂 See you there!

Wanneer: Zondag 3 november om 13.00 tot 16.00 in het Superfood Centre
Prijs:
€ 25,- p.p
Deelnemen: Wil je deelnemen aan de Choco Workshop? Stuur dan een mailtje naar: jamilla[at]superfoodcentre.nl
Lees ook de blogpost over de workshop op Superfoodcentre.nl
Check het Facebook event van de workshop hier

Extra leuk detail: Superfood Centre is ook aanwezig op de Moderne Hippies Markt op 10 november!
Meer lezen over Raw Chocolate? Lees dan ook het interview met Sabine Spaargaren over “rauw eten”.