INSPIRATIE

Report: Raw Chocolate Workshop

Afgelopen zondag heb ik samen met Imke de Raw Chocolate workshop gevolgde bij Superfood Centre. Marte was bij de aankondiging hiervan al ingegaan op de voordelen van rauwe cacao; het bevat veel mineralen en antioxidanten. Hoe fijn is het om chocola te eten en daarmee meteen aan je weerstand te werken? Dat dacht ik ook: fantastisch. Voor mij was er nog een extra reden om deze workshop te volgen. Gezien het feit dat ik net een eigen bakbedrijf ben begonnen, wilde ik inspiratie opdoen voor verantwoorde taarten en koekjes.

De workshop werd gegeven door Jamilla, die alles van superfoods weet en die al tientallen kilo’s raw chocolate heeft geproduceerd in alle soorten en maten. Naast de nodige informatie over de cacaobonen en andere ingrediënten, werd ons al gauw de fijne kneepjes van het chocola maken uitgelegd. Daarna konden we zelf aan de slag. En wat bleek? Eigenlijk is het super makkelijk! Zolang je de ingrediënten niet boven de 42 graden verhit, blijven alle gezonde bestanddelen bewaard en mag het nog ‘raw’ heten. Verder zijn de opties bijna eindeloos – je kan er werkelijk van alles doorheen gooien om het nóg lekkerder te maken. Bij ons ging er cocosbloemsiroop doorheen om het te zoeten en we hadden cashewnoten, gojibessen, moerbeien, en incabessen als vulling. Imke en ik waren trots op het lekkere resultaat!

Wil jij ook eens rauwe chocolade maken? Vanwege de grote interesse zijn er extra workshops ingepland! De eerstvolgende is op 17 november. Houd daarvoor vooral de blog van superfoodcentre.nl in de gaten. Kijk naar deze foto’s hoe het er zondag aan toeging:

Raw Chocolate Workshop Superfood Centre Amsterdam1

Raw Chocolate Workshop Superfood Centre Amsterdam2

Raw Chocolate Workshop Superfood Centre Amsterdam3

Raw Chocolate Workshop Superfood Centre Amsterdam4