Recept: Lunch // Kleurrijke fusion mix
Het recept van de vorige raw lunch die ik met jullie deelde oogde iets minder charmant dan dit kleurrijke recept. Deze rauwe salade is een fusion mix van ouderwetse Nederlandse groenten en heerlijke Oosterse toevoegingen. Weer een experimentje wat uit puur toeval tot stand kwam: ik had het allemaal in huis. Hoe maak je dit kleurrijke bordje? Heel simpel. Dit heb je nodig:
- Een handjevol fijngehakte wortels
- Een handjevol gemengde kiemen (Ekoplaza)
- Een toefje alfalfa
- 1/4 rode kool, in stukjes (rauw, heel – Ekoplaza)
- 1 avocado, in stukjes
- 1 eetlepel sesamzaden
- 2 limoenen
- Biologische appelazijn
Snijd en hak alle ingrediënten en leg ze 1 voor 1 mooi neer op het bord. Maak in een bakje een mix van de appelazijn en het sap van de limoenen, voeg eventueel een klein beetje honing toe als je niet zo van zuur houdt. Giet deze dressing er op het laatst overheen en strooi de sesamzaden eroverheen.
Zoals ik al eerder zei, raw food eten is gezond en lekker maar probeer er niet in door te slaan. Experimenteer, hak, snijd, meng en proef maar vergeet niet dat het wokken, koken, braden en bakken van gerechten nog steeds oh zo lekker is!!
Wil je op de hoogte blijven van mijn recepten en tips? Volg me dan op Instagram, volg mijn RAW Pinterest Board of bezoek mijn foodblog.