DAGBOEK

Realistisch dromen

Zoals jullie misschien wel hebben kunnen merken, staat 2015 voor mij in het teken van transitie. Waar ik in 2010 dacht dat evenementen organiseren mijn “pad” moest zijn, besloot ik eind vorig jaar een “carrièreswitch” te maken. Voorlopig geen evenementen meer, maar 100 % aandacht aan online. Moderne Hippies gaat sindsdien als een speer. Ik geef m’n kindje de volledige aandacht die het nodig heeft en het lijkt allemaal verdomd goed te werken. Waar ik ooit een hekel had aan het woord blogger, lijk ik alle ins & outs aan dit leven fantastisch te vinden en het ook heel erg graag te willen. Ik word een online entrepreneur en heel eerlijk: I love it.

Ik hoor van veel mensen dat ze het knap vinden dat ik m’n hart ben gaan volgen. Maar daarbij wil ik altijd wel benadrukken dat ook ik flink heb moeten zoeken in wat ik nou wil. Ik dácht dat het events waren, waarbij m’n blog een super leuk hulpmiddel was; het bleek het online-gedeelte te zijn waar ik veel gelukkiger van word. Schrijven, creëren, content maken, fotograferen en sinds kort zelfs ook: filmen en videobewerking. Ik doe het allemaal met passie en liefde, en dat biedt resultaat. Ik word er beter en beter in, en ik denk dat ik de komende jaren alleen maar kan gaan groeien.

Ik schreef een paar maanden geleden enkele dromen en doelen op en “visualiseer” ze – op z’n zweverigst gezegd. Ik heb sindsdien gemerkt dat de combinatie van de twee werkt. Er zijn nú al een paar van uitgekomen zelfs.

Hoe kan dat?

Ik heb gemerkt dat ik veelal uitkom op dezelfde conclusie: je mag dromen, heel veel en heel groot zelfs, en je moet ze ook opschrijven, anders zit het toch minder geprogrammeerd in je hoofd. En dat visualiseren, dat is niet dat de dromen opeens uit de lucht komen vallen. Nee, omdat je het visualiseert ben je véél actiever bezig met de droom die jij zo graag wilt bewerkstelligen. Je maakt het concreet en bent veel actiever bezig met de kant waar je naartoe wilt. Je vangt signalen in je omgeving sneller op en zal denken: hey, dit is slim om aan te pakken, want dan bereik ik misschien wel sneller mijn droom. Het zorgt ervoor dat je van je luie reet afkomt (pardon my French) en dat je iets gaat DOEN. En je zult versteld staan wat één iemand (en dus jijzelf) allemaal vervolgens kan. Je moet er alleen wel in geloven, heel hard werken en praktische ideeën hebben bij de uitvoering van je droom.

Als er één ding is wat ik heb geleerd uit de evenementen die ik organiseerde, was het dat één iemand 5000 man bij elkaar kon krijgen. Zonder hulp vooraf. Ik wilde het graag, dus ik werkte er naartoe.
Dat zegt toch wel iets over de kracht die ieder mens in zich heeft?
Het heeft mij in ieder geval geleerd: alles is mogelijk, je moet het er alleen wel zélf naar maken. Je moet soms hard vechten en je zult veel tegenslagen tegenkomen, maar je moet echt geloven in je eigen kracht. Het klinkt enorm cliché, maar het is voor mij een pure levensles geweest om altijd te denken in mogelijkheden. De mogelijkheden die ooit dromen waren, maar die niet gek genoeg waren om uit te laten komen. Ik was namelijk wél goed in organiseren (hoi, regelneef!) én ik wist veel van communicatie en marketing. Binnen een jaar had ik succes en deed ik dingen die toen, voor mijn gevoel, logisch waren om te ondernemen.

Daarom schrijf ik vandaag dit stuk. Naast alle hoopvolle berichten kom ik de laatste tijd steeds vaker tot een nieuwe conclusie: dromen is goed, alleen het moeten wel realistische dromen zijn. En daar zit een groot verschil in. Je kunt in die wolk blijven hangen, zonder te realiseren wat je echt kan. Laat staan echt wil.
Als ik zeg dat het stiekem mijn grootste droom is om rock ’n roll zangeres te worden, dan kan ik me suf dromen, maar zal het nooit uitkomen. Ik kan niet zingen. Dus: doei droom. Niets is onmogelijk, maar het moet wel in het kader van je potentie en mogelijkheden liggen. Vaak genoeg blijven mensen zo hard dromen, dat ze blijven hangen in een wolk en niet realistisch bedenken of het wel “kan”. Ik kan niet zingen, dus het zal ook niet uitkomen. Dat kan volgen op teleurstelling en het gevoel dat het universum jou niets gunt, maar ook dit doe je jezelf aan. Als je even realistisch had stilgestaan bij de droom die je zelf hebt, had je misschien echt wel bedacht dat het eigenlijk helemaal niet uit zou kunnen komen.

Ik snap dat het een hele kunst is überhaupt te realiseren wát je dromen zijn – de meesten van ons zijn daar nog niet eens over uit. Maar als je gaat graven, jezelf vragen stelt, actief op zoek gaat en van die bank afkomt, dan ga je het vinden. Maar laten we ons bedenken dat we in mogelijkheden moeten denken die haalbaar zijn in ons leven. Denk nooit dat je iets niet kan, maar bedenk wel dat de droom bij jouw leven moet passen, dat het moet ‘kloppen’ in het plaatje dat jij bent. Zodra je die hebt gevonden, zullen alle stappen die daarop volgen logisch zijn en zich één voor één laten gebeuren.

Dat is het moment waardoor ik me realiseerde: ik heb m’n droom gevonden. Hij is nu aan het uitkomen.

Liefs, Zoë

Meer mindstyle lezen? Klik hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.