ETEN

Reboot Recept // Juice Detox, Sporten & Zonder Suiker

Ziek & Zwak

Soms heb je opeens zin in een gezonde kickstart. Op dat punt sta ik nu – ik voel me ziek, zwak en misselijk. Zoals je ziet op de foto; ik heb betere tijden gekend. Deze foto is afgelopen maandag genomen – een absoluut dieptepunt door een te drukke periode, zakelijk en privé. Tijd voor een reboot: een nieuw huis, een gezonder lijf en een betere conditie. Deze drie doelen wil ik de komende weken realiseren. Aanstaande zaterdag ga ik verhuizen naar een prachtig gerenoveerd loft in het Zeeheldenkwartier in Den Haag: check. Een gezonder lijf? Natuurlijk eet ik al ontzettend gezond. De laatste weken, echter, heb ik toch vaker naar die zak chips en andere snacks gegrepen – het roer moet dus weer even goed om. Dat ga ik doen d.m.v. een juice detox (7 dagen) en daarna afkicken van suiker (4 weken)! Een beter conditie heb ik ook nodig – yoga is ontzettend goed voor me, maar ik wil daarnaast 3 keer per week hardlopen of een insanity training volgen om mijn conditie te verbeteren.Op 9 juli vertrek ik naar Portugal voor een heerlijke vakantie – voor die tijd wil ik weer helemaal fit en gezond zijn! Dit betekent dus ook… Geen alcohol de aankomende weken!

Juice Detox
In de winter heb ik hem al een keer gevolgd, de juice detox ‘7 lbs in 7 days’ van Jason Vale. Te verkrijgen als app – heel handig met boodschappenlijstjes en recepten. Die 6 euro meer dan waard is! Voor iPhone is hij hier te downloaden, voor Android hier. Wat houdt dit in? Je gaat een week leven op vers geperste sappen. Hiervoor heb je nodig: een juicer, een blender en een berg groente en fruit. Het lijkt moeilijker dan het is, maar de juices zijn heerlijk en ik vond 7 dagen makkelijk vol te houden. Ik heb zelfs om de dag aan hot yoga gedaan. Na deze 7 dagen voelde ik me energieker (ik was elke dag een uur voor mijn wekker al wakker, en goed ook), mooier (mijn huid zag er super gaaf uit en ik zat lekkerder in mijn vel) en gezonder. Ik verheug me dus weer heel erg op mijn juicefast! Per 1 juni begin ik – volg het via mijn Instagram account.

Zonder suiker
Na deze juicefast ga ik afkicken van suiker, door middel van het boek ‘Zonder Suiker‘ door Anne Marie Reuzenaar. Dit boek geeft inzicht in de effecten van ‘slechte’ suikers, helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. Het resultaat: meer energie, een betere stofwisseling, meer weerstand en last but not least, een strakker lijf! Ik kan niet wachten. Ik weet nog niet veel van de indeling en aanpak van het boek, maar ik houd jullie op de hoogte! In juli, vlak voor mijn vakantie, zal ik jullie een volledige update geven: hoe vond ik het afkicken, wat deed het met me, hoe voel ik me nu, hoe ga ik het vanaf nu aanpakken – etc. Ik verwacht een veeeel vrolijkere en gezondere foto erbij te plaatsen ;). Bovenstaande is het startpunt…

Komende weken
Verwacht de komende weken dus veel juice recepten en recepten ‘zonder suiker’ ;). Heb je zin om mee te doen? Download dan de app van Jason Vale (of koop zijn boek) en doe ook mee met het suiker-afkicken! Met het boek van Anne Marie moet het volgens mij lukken. Volg me op Instagram en via dit blog voor updates en recepten… Ik ben benieuwd – wie doet er mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.