ETEN

Recept: Boerenkoolchips

Boerenkool chips maken 2

Onlangs was ik bij de Minervamarkt, waar ik kennismaakte met Andre van den Heuvel. Hij runt De Oude Boerderij in Beverwijk en verkoopt overheerlijke groente. Ik kreeg onder andere een enorme tas aan boerenkool mee. Daar heb ik vorig weekend boerenkoolchips van gemaakt. Dit is de meest simpele en pure vorm van boerenkoolchips. Super leuk als gezonde snack en perfect voor deze tijd van het jaar.

Ingrediënten

  • Boerenkool (kleur naar wens: rood is iets zoeter)
  • Olijfolie
  • Himalya zout
  • 4 seizoenen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 150 graden. Was de boerenkool en dep het droog. Scheur de boerenkool in stukjes. Mijn voorkeur geniet het om kleine stukjes te maken en de stelen weg te laten (deze worden namelijk niet krokant). Laat je het weg, dan worden het alleen krokante stukjes. Leg de boerenkool op een ovenplaat met bakfolie. Besprenkel met olijfolie. Doe er himalyazout en peper er naar smaak overheen. De chips moet er ongeveer 15 minuten inliggen. (Beetje afhankelijk van je oven!) Houd het goed in de gaten, want het kan snel gaan.

Ik kreeg op Instagram al van een paar van jullie de vraag: “is dat nou lekker?”. Eh, JA. Anders zou ik het hier ook niet delen. Maar het is slechts een kwestie van proberen (en je hebt het dus zo gemaakt!). Doen dus!

Boerenkool chips maken

Meer gezonde snacks vind je hier.

Liefs, Marte

// volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.