Gezonde Snacks #1 // Gezonde brownies
Wie denkt dat gezond en lekker eten niet samengaan, heeft nog nooit deze brownie geproefd. Dat kan niet anders! Alle ongezonde standaard ingrediënten van brownies zijn vervangen door gezonde varianten. Zo gaan er gemalen kikkererwten in i.p.v. bloem. Schrik niet; je proeft echt niks van de kikkererwten. Boter is vervangen door kokosolie en de dadels en agavesiroop zijn de perfecte healthy vervangers van suiker. En zo maak je dus gluten- en lactosevrije, gezonde brownies! Nu durf ik met een gerust hart nog een extra stukje te pakken. En daar houden we van dan weer van, toch?
Ingrediënten
- 225 gram Medjoul dadels, ontpit en circa een uur geweekt in warm water
- 100 gram walnoten, plus wat extra voor de garnering
- 9 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 60 ml kokosolie
- 125 ml agavesiroop
- 320 gram gekookte kikkererwten (uitgelekt)
- 4 eieren
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met 60 ml weekwater tot een gladde saus.
- Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.
- Maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en eieren.
- Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel.
- Voeg vervolgens het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer want het is juist lekker als de walnoten grof blijven).
- Bekleed een cake- of taartvorm (vorm naar keuze) met bakpapier en verdeel het deeg er gelijkmatig over. Garneer eventueel met wat walnoten die je achter hebt gehouden.
- Bak de brownie in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- De liefhebber kan de brownie nog bestrooien met fijn gemalen kokosrasp voor een mooi effect.
Geniet ervan!
Meer gezonde snacks vind je hier.
Liefs, Daisy