Recept: Knapperige glutenvrije pizzabodem

Ik heb al eens eerder een recept voor een glutenvrije pizzabodem gedeeld en dat recept was op basis van bloemkool. Erg lekker, maar veel werk! Als je op zoek bent naar een lekker, maar makkelijk recept voor een knapperige pizza, lees dan vooral verder.

Ingrediënten

Pizzabodem:
  • 500 gram rijstebloem
  • 150 gram haverbloem (glutenvrije havervlokken tot meel blenden is het makkelijkste)
  • 1 eetlepel sodium bicarbonaat (baking soda)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout
  • Italiaanse kruiden (optioneel)
  • water
Topping:
  • (zelfgemaakte) tomatensaus
  • verse groentjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bereidingswijze

Het recept is heel makkelijk:

  • Verwarm  je oven voor op 225 graden.
  • Mix de twee soorten bloem met de sodium bicarbonaat en het zout.
  • Voeg beetje bij beetje water toe. Zorg voor een consistentie van het deeg zoals je op de foto ziet.
  • Tot slot kun je een eetlepel olijfolie en kruiden erdoorheen mengen, maar dit is optioneel.
  • Laat dit deeg even rusten en rol het daarna uit over een bakplaat (of bananenblad als je ook in de tropen bent!).
  • Beleg je pizza met je favoriete topping.

Wij gebruikten een steenoven die uiteraard warmer is en hoefden de pizza dus minder lang te bakken (maximaal 5 minuten). In een heteluchtoven bak je je pizza in 20-25 minuten gaar en kijk je af en toe of het niet te hard gaat.

Eindelijk weer eens pizza eten was voor mij een waar genoegen. Ik hoop dat hij jullie net zo goed smaakt! Zo ja, tag je me dan op Facebook of Instagram?

Eet smakelijk!

Liefs, Iris

Je kunt Iris persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Reageer ook