ETEN

Recept: lunch // Broodje Hüttenkäse met avo, rucola & rode pesto

Dit recept voor de lunch is sinds een paar maanden mijn absolute nieuwe favoriet geworden. Sinds m’n vriendje een omslag heeft gemaakt naar veel-meer-sporten-dus-goed-op-de-eiwitten-letten staat er standaard Hüttenkäse in de koelkast. Hüttenkäse is namelijk rijk aan eiwit en eiwitten dragen weer bij aan het herstel van de spieren na het sporten. (Disclaimer: het is natuurlijk wel noodzakelijk een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl te hebben.) Daarnaast is hij een enorme fan van kaas en is Hüttenkäse lager in vet dan andere ongerijpte kazen – een win-win voor hem dus.

En voor mij? Ik vind het gewoon lekker, eigenlijk. En ik houd wel van m’n portie gezond (dat toch snel en makkelijk te maken is!). Toen ik het onlangs weer in de koelkast zag staan, mixte ik een paar dingen bij elkaar wat ook in m’n koelkast stond. Opeens had ik een heerlijke combinatie bedacht! Zo simpel, maar zooo ontzettend lekker. Sindsdien ben ik eigenlijk het gehele voorjaar al verslaafd en wilde ik dit jullie dus ook niet onthouden.

Recept Lunch Huttenkase-5

Ingrediënten (1 persoon, 2 sneetjes brood)

  • Hüttenkäse
  • 2 sneetjes brood
  • 1 Avocado
  • Handjevol Rucola
  • Rode pesto
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Besmeer het brood eerst met rode pesto, gevolgd op een lekkere laag Hüttenkäse. Leg er een paar blaadjes rucola op, en voeg een halve avocado per snee toe. Doe er vervolgens nog een scheutje olijfolie overheen. Eet smakelijk!

Recept Lunch Huttenkase-2

Recept Lunch Huttenkase-3

Laat je weten of je er ook zo’n fan van bent?

Nog meer recepten van Moderne Hippies ontdekken? Je vindt ze hier. Ook lekker om te maken: courgetti met homemade vegan pesto.

Mis nooit meer een artikel!
Volg Moderne Hippies op Facebook en Instagram.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Hüttenkäse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.