Recept: Ontbijt // Homemade Kokosyoghurt

Zuiveloghurt als ontbijt of tussendoortje eet ik al tijden niet meer. Ik heb nog wel eens soyayoghurt geprobeerd in mijn begindagen als vegan, maar toen ik erachter kwam dat daar behoorlijk wat toegevoegde suikers in zitten, was dat ook snel voorbij. Gelukkig is het maken van plantaardige yoghurt appeltje-eitje én ook nog eens enorm lekker. Vandaag dus een recept voor homemade kokosyoghurt (mijn favoriet) en tips voor hoe je hier een feestelijk, lekker én vullend ontbijt van kan maken.

Ingrediënten (voor 2 grote bakken)

  • 2 blikjes kokosmelk (geen light variant)
  • sap van een halve citroen
  • de inhoud van 2 probiotica capsules
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of 2 eetlepels dadelsiroop
  • optioneel: 1 eetlepel kokosrasp

Bereiding

Zet de blikjes kokosmelk een nacht omgekeerd in de koelkast. De crème zakt ‘s avonds naar de bodem. Als je de volgende ochtend de blikjes opent, kan je de crème er zo uitscheppen. Doe de kokoscrème in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een soort slagroom hebt. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles is opgenomen en je een dikke yoghurt overhoudt. Te zwaar? Voeg er dan een beetje water bij. Schep je kokosyoghurt in bakjes. Versier met vers fruit en/of homemade granola en enjoy!
*Ik vind het altijd zonde om iets weg te gooien, dus in plaats van het overige sap van de kokosmelk door het putje te gooien maak ik er liever een lekkere smoothie van. Het overige sap meng ik met 1 banaan en een handvol bevroren bessen in de blender. Dit giet ik dan over de kokosyoghurt en maak mijn ontbijtje af met wat gepofte quinoa. Op de foto zie je hoe mijn ontbijtje er dan uitziet!

Meer foodinspiratie opdoen? Bekijk hier onze recepten!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

10 reacties

Leonie -

Wauw, klinkt heerlijk. Kun je deze yoghurt ook wat langer bewaren als je meer maakt en niet elke ochtend ‘tijd’ maakt om uitgebreid ontbijt te maken?

Suus -

Hoi Leonie! Deze yoghurt kun je ongeveer drie dagen bewaren. Maar houd zelf goed de geur en smaak in de gaten! Liefs, Suus

Sylvia Merens -

Klinkt goed. Ga ik zeker proberen. Maar hoe maak je die gepofte quinoa?

Suus -

Die kun je gewoon kopen! Ik koop het altijd online bij de Body & Fit shop. Groetjes!

Bianca Schrijft -

Nooit aan gedacht om yoghurt op deze manier te maken. Zelf ben ik gek op kokos, dus dit gaan we maar eens proberen.

Maike -

Ziet er lekker uit! Vraagje: waarom doe je er eigenlijk probiotica capsules door? Waar dienen die voor, maken die de yoghurt dik?

Suus -

Hi Maike, dit is de basis van elke yoghurt en zorgt voor de friszure smaak! Daarnaast is het ook gezond. X!

Mies -

Wow, klinkt makkelijk zeg! Waar kun je van die probiotica capsules kopen?

Suus -

Hoi Mies, die koop je in winkels waar ze ook andere supplementen en vitaminen verkopen!

Heleen Schrijvershof -

Wat simpel! En het ziet er zo mooi uit. Dit ga ik zeker een keer proberen.

Reageer ook