Recept: Ontbijt // Kokoshavermout
Havermout is inmiddels niet meer weg te denken uit de foodie keuken. Iedereen gebruikt het, iedereen houdt ervan en iedereen varieert erop los. Van haverpizza’s tot havermoutmuffins en van bircher muesli tot pannenkoeken. Ik heb al zoveel lekkere recepten voorbij zien komen, dat ook ik al zeker twee jaar hooked ben. De nieuwe week begin ik dan ook vaak met een powerontbijt, namelijk deze kokoshavermout, bomvol goede ingrediënten en ook nog eens superlekker!
Kokos havermout
Ingrediënten
- 60 gram havermout
- 150 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kokosrasp
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Topping
- Granaatappel
- Frambozen
- Sap van een granaatappel
Bereidingswijze
Breng in een klein pannetje de kokosmelk aan de kook. Wanneer het goed bubbelt, zet je het vuur laag en voeg je de havermout toe. Laat dit zo’n 5 minuutjes staan tot het de dikte heeft waar jij van houdt. Schep vervolgens de overige ingrediënten erdoorheen en roer goed. Doe dit in een schaaltje en maak af met wat granaatappel, frambozen en eventueel wat sap van de granaatappel.