Recept: Ontbijt // Ovenbanaan met bessen & havermout

Ovenbanaan met bessen en havermout

Ik heb vandaag een heerlijke ’sweet treat’ waar elke zoetekauw gek op zal zijn. Wanneer ik ‘s ochtends moet haasten en dus geen tijd heb om lang in de keuken te staan, maak ik vaak deze heerlijke bananen uit de oven met bessen en noten. Makkelijker dan dit wordt het niet en toch is het zo lekker dat je het idee krijgt dat je er flink je best op hebt moeten doen! Niet zo’n fan van een stevig ontbijt? Neem dit prakje dan mee, ‘s middags smaakt het net zo goed!

Ovenbanaan met bessen (voor 2 personen)

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen
  • 125 gram (bevroren) bessen
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie (extra virgin)

Topping (optioneel!)

  • gojibessen
  • mulberries
  • cacaonibs

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de banaan in plakjes en doe ze in een kleine ovenschaal, schep de havermout, kokosrasp + de bessen eroverheen en daarna de kokosolie. Zet het bakje 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met je favo topping en geniet!

Liefs, Sanne

Reageer ook