Recept: Vegan ontbijtmuesli
Ik ben gek op granola, rawnola, muesli… Eigenlijk op alles dat knispert tussen je tanden en je overal overheen kan strooien. Granola en rawnola maak ik inmiddels zelf, maar ik was (tot dit weekend) nog niet op het idee gekomen om mijn eigen muesli samen te stellen. Ik liep zaterdag door Marqt en zag daar allemaal leuke bekertjes staan met daarin allerlei soorten gedroogde vruchten, granen en noten en wat yoghurt. Perfect wanneer je haast hebt! Omdat deze versie niet vegan was besloot ik dit bakje na te maken… en met succes! Make-your-own-muesli is simpel, lekker, voedzaam en kan je precies zo samenstellen als je zelf wil. Meng dit in een bakje met wat kokosyoghurt en je hebt een heerlijk ontbijtje om mee te nemen.
Ingrediënten
- 175 gram havermout
- 175 gram quinoa vlokken
- 90 gram gepofte amaranth
- 50 gram gehakte amandelen
- 50 gram gehakte walnoten
- 40 gram hennepzaden
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Topping naar keuze, hoeveelheid naar keuze
- rozijnen
- pompoenzaden
- kokosvlokken
- moerbeien
- gojibessen
- dadels
Bereidingswijze
Meng alles in een grote bak bij elkaar en roer goed, schep alles in een grote pot en zet deze in je keukenkastje. Zo heb je altijd je zelfgemaakte muesli bij de hand!
Ook lekker als ontbijt: vegan en glutenvrije muesli, chia havermout pudding en kokoshavermout.
Liefs!