ETEN

Recept: Lunch // Quinoa Pancakes

20140305-155940.jpg

De lente is in aantocht en dat betekent dat mijn favoriete tijd van het jaar er weer aan komt! Afgelopen weekend was ik boodschappen aan het doen bij mijn groenteboer toen mijn oog viel op een krat met felrode (Hollandse!) aardbeien. Huh, aardbeien? Ja, aardbeien. Door de zachte winter van dit jaar zijn de eerste aardbeitjes van Hollandse bodem al verkrijgbaar. Ik kon ze natuurlijk niet lagen liggen en heb ze meteen gebruikt bij het overheerlijke recept dat ik deze week met jullie deel: Quinoa Pancakes.

Ingrediënten voor circa 10 pannekoekjes:

  • 150 gram quinoameel
  • 1 tl zuiveringszout (baking soda)
  • 2 tl wijnsteenzuur (of citroenzuur)
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 50 gram kokosolie
  • Snufje zout
  • Je favoriete (zomer)fruit
  • Optioneel: ahornsiroop

Ingrediënten quinoa pancakes

Zeef de bloem en het zuiveringszout en doe het met de kokosbloesemsuiker, zout en wijnsteenzuur in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat het een egaal beslag wordt. Voeg het ei toe en roer deze door het beslag. Smelt de kokosolie en roer deze ook door het beslag. Bak de pannekoeken in een klein beetje kokosolie aan beide kanten goudbruin et voila; heerlijk luchtige quinoa pancakes. Serveer de pannekoeken met je favoriete fruit. Ik eet er graag rood fruit en blauwe bessen bij, of ik combineer ze met verse mango en kokosschaafsel (ook erg lekker!). Als je de pannekoeken wat zoeter wilt hebben, kun je ze besprenkelen met een beetje ahornsiroop. Enjoy!

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op mijn Instagram of Pinterest, of blader eens door de recepten van MH Rosalie.

zomers fruit