Recept: Romige witlofsoep met tijm
Soep: de perfecte manier om meer veggies binnen te krijgen! Vaak eet ik een licht soepje vooraf aan het avondeten, soms een goed gevulde soep met wat brood of een salade als hoofdmaaltijd.
Vandaag een soep in de tweede categorie: romige witlofsoep met tijm. Niet het meest fotogenieke gerecht, maar wel superlekker en gezond! Witlof is vezelrijk en goed voor je spijsverteringsstelsel. Ook helpt het je lever ontgiften, dus misschien juist goed om te maken ná het weekend?
Ingrediënten voor 2 flinke kommen:
- staafmixer of blender
- 450 gram witlof (3 à 4 stronken)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 aardappel
- blaadjes van 4 takjes tijm
- 2 theelepels komijn
- 10 gram bloem
- 0,75 liter groentebouillon
- 50 ml kookroom
- peper & zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwijder de buitenste bladeren en de bittere kern van de witlof en snijd het in stukjes
- Snijd de aardappel in partjes
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in olie
- Voeg in dezelfde pan het komijnzaad toe en roer
- Voeg na 1 minuut de witlof en de aardappel toe
- Laat 5 minuten sudderen
- Voeg de bloem toe en roer
- Voeg de groentebouillon en de blaadjes tijm toe
- Laat 10-12 minuten koken
- Voeg de kookroom toe (of niet voor een vegan variant!)
- Pureer het met een staafmixer of blender
Eet smakelijk!
En, ga jij dit recept proberen?
Liefs, Suus
Het is Veggie Friday! Op vrijdag delen we makkelijke, lekkere vegetarische en vegan recepten. Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer recepten.
Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.