ETEN

Recept: Vegan amandelijs

Sinds kort heeft Becel nieuwe 100 % Plantaardige Drinks op de markt gebracht: een sojavariant en een amandelvariant! En om dat te vieren maakten wij super makkelijke, romige vegan amandelijs om je vingers bij af te likken.
Het was voor ons een hele ontdekking dat ijs gebaseerd op amandelmelk en noten (en zónder banaan) zo lekker en makkelijk kan zijn. Doordat de drinks van Becel laag in suiker zijn, merk je eigenlijk ook direct dat het ijs wat minder zoet is – volgens ons juist precies zoet genoeg. Als topping is het heerlijk om bij dit ijs hele amandelen en cacao nibs te gebruiken, maar bedenk daarbij vooral wat jij lekker vindt in notenijs. Extra fijn: je maakt ‘m in een handomdraai met een blender, dus je hebt géén ijsmachine nodig.

Over de Drinks

Dat de schappen met de dag een stukje plantaardiger worden, kunnen wij alleen maar hartelijk omarmen! Becel gelooft dat planten de toekomst zijn. “Want een verschuiving naar meer plantaardig eten en drinken is beter voor de aarde en ook nog eens goed voor je,” aldus Becel. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Wat opvallend is aan de smaak van Becel Plantaardige Drinks, is dat je duidelijk merkt dat het minder zoet is; de drinks bevatten namelijk 50 % minder suiker dan koemelk en 30% minder suiker dan vergelijkbare plantaardige Sojadrinks en Amandeldrinks. Fijn dus, als je daar wat meer op wil letten in je voeding.
Naast dat de drinks geschikt zijn voor ons lekkere receptje, is het natuurlijk ook lekker voor een smoothie, een cappuccino of om normaal te drinken!

Beide drinks zijn bovendien een bron van Omega 3, vanuit lijnzaad, wat helpt je cholesterolgehalte op peil te houden. Daarnaast zijn de drinks rijk aan calcium, vitamine D, B2 en B12. Becel Sojadrink en Amandeldrink zijn opgenomen door de vegetariërsbond en dragen het veganistische keurmerk (v-keurmerk). Je vindt de nieuwe Becel Plantaardige Drinks in de koeling bij de koemelk en andere plantaardige drinks.

Recept
  • 400 ml Becel Plantaardige Drinks Amandel
  • 9 zachte medjool dadels
  • 150 gr amandelpasta (belangrijk: kies eentje die zacht en romig is en het liefst eentje die zo puur mogelijk is)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Add-ins:

  • handje gedroogde kersen
  • handje amandelen (+ optioneel: voor topping)
  • cacao nibs
Bereidingswijze

1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het totdat het een glad geheel wordt. Doe daarna een handjevol gedroogde kersen en amandelen erin, en mix nog een keer.
2. Extra lekker voor later: doe er gehele amandelen en cacao nibs in en mix, maar ditmaal niet met de blender: dit zijn zo meteen de kleine traktaties.
3. Doe het geheel in een bakje dat geschikt is voor de vriezer. Voor deze variant kozen wij voor een weck-glas voor een extra ijs-gevoel. Doe er nog enkele amandelen en cacao nibs bovenop. Plaats in de vriezer voor minimaal 5-6 uur.
4. Als je klaar bent om te proeven: laat het ijs tien minuten ontdooien, dan is het lekker romig. Geniet!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.