Recept: Vegan tzatziki

Afgelopen jaar heb ik (eindelijk) de complete transitie naar plantaardig eten gemaakt en ik moet zeggen dat het me super goed bevalt. Meer energie, nooit meer last van mijn buik en ook gewoon een heel goed gevoel dat er voor mij geen dieren hoeven te lijden. Ik denk dat velen van jullie ook met deze onderwerpen bezig zijn. Daarom wil ik jullie één belangrijke boodschap meegeven: plantaardig eten betekent niet dat je ook maar iets hoeft te missen. Als je creatief bent (of creatief gebruik maakt van Pinterest en Google) kun je van alle lekkere hapjes ook vegan (en glutenvrije) varianten maken! Zo is deze vegan tzatziki er echt één om je vingers bij af te likken. Lekker als bijgerecht, dip of als spread bij de borrelhapjes!

Vegan tzatziki recept 1

Ingrediënten

  • 200 gram geweekte en uitgelekte cashewnoten (ongeveer vier uur weken is voldoende)
  • 4 eetlepels hennepzaad
  • 1 eetlepel tahini
  • 6 eetlepels water
  • Halve komkommer fijngesneden
  • 2 theelepels dille
  • Sap van één limoen
  • Snuf peper
  • Snuf zout
  • Verse peterselie

Vegan tzatziki recept 2
Bereidingswijze

Je kunt de tzatziki maken met de blender of met een staafmixer (ik koos de laatste optie). Voeg alle ingrediënten toe en blend of mix tot de gewenste consistentie. Leuk om te garneren met limoen, peterselie en/of komkommerlinten (door de komkommer met een kaasschaaf in plakken te snijden). Super lekker met zelfgemaakte vegan falafelballetjes!

Eet jij ook (meer) plantaardig?

Liefs, Iris

Meer vegan & vega recepten ontdekken? Klik hier.

Je kunt me persoonlijk volgen op mijn blog, Facebook, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

3 reacties

Manon -

wat leuk, ik eet sinds anderhalve week thuis alleen maar plantaardig, bij mijn oma en schoonouders lukt het helaas nog niet helemaal maar daar doe ik dan ook niet te moeilijk over, het is voor hun ook wennen. Dit lijkt me wel echt heel lekker want ik was altijd een grote tzatziki fan :)

Charelle -

Oh dit recept is echt geniaal en zo lekker voor de zomer! Ik ga dat binnenkort echt eens proberen te maken!

Iris -

Jaaa, doen:)!!

Reageer ook