Recept: Vegetarische boerenkoolstamppot
Het is dé tijd voor stamppot, maar kan je dat ook lekker vegetarisch maken? Deze herfst/winter ga ik de uitdaging aan. Ik wist al dat De Vegetarische Slager vegetarische spekjes had, maar niet dat er ook diverse vegetarische rookworsten beschikbaar waren! Neem maar eens een kijkje bij GoodBite en Valess. Ideaal! Ruikt hetzelfde, dus de smaakbeleving is praktisch hetzelfde. Dus: wil je deze winter ook een vegetarische variant maken op dit oer-Hollandse gerecht? Go your gang:
Ingrediënten
- Vegetarische spekjes
- Vegetarische rookworst
- 300 gram boerenkool
- 2 pakken (kant-en-klare) aardappelpuree (1000 gram)
- 100 gram geraspte kaas (hoeveelheid natuurlijk naar wens)
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak eerst de vegetarische spekjes in een goede hoeveelheid boter (hé, het is dan wel vegetarisch, maar het blijft stamppot).
- Zodra de spekjes krokant zijn, gooi je de boerenkool bij het geheel. Roer geregeld.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie (verspreid met een keukenpapiertje).
- Doe de spekjes & boerenkool vanuit de pan in de ovenschaal.
- Verspreid de aardappelpuree over het geheel d.m.v. een lepel.
- Doe hier vervolgens de geraspte kaas overheen.
- Doe de ovenschaal voor circa 20 minuten in de oven, totdat je ziet dat de kaas lekker lichtbruin is geworden.
- Doe de vegetarische rookworst erop & klaar!
Je kunt de vegetarische rookworst ook in stukjes snijden en gelijktijdig met de spekjes bakken. Mocht je vleeseters hebben, dan kun je de worst apart houden.
Eet smakelijk!
En, ga jij dit recept proberen?
Liefs, Zoë
Het is Veggie Friday! Op vrijdag delen we makkelijke, lekkere vegetarische en vegan recepten. Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer recepten.
Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.