ETEN

Recept: Watermeloncake

Watermelon Cake 1

Vorige week 30 graden, aankomende week 28 graden… We kunnen met zekerheid zeggen dat de zomer in Nederland is begonnen. Ik ben (zoals zovelen) een echt zomermens en geniet dan ook volop van alle zonneschijn en warmte! Zo creëerde ik afgelopen week samen met mijn vriend ons eigen privézwembadje bij mijn ouders in de tuin en werk ik elke dag flink wat fruit naar binnen.

Het is jullie inmiddels misschien wel bekend dat ik graag experimenteer in de keuken. Op instagram volg ik talloze foodies en zo zag ik een tijdje terug iets voorbij komen wat me direct aansprak; een taart. Nu spreekt taart op zich mij sowieso al aan, maar deze taart was speciaal. Er zit namelijk geen suiker, zuivel of vet in deze taart en het mooiste van alles is dat je hem niet hoeft te bakken. Ik hoor jullie denken: “Dat zal dan wel niet te eten zijn”. Think again! Deze taart is namelijk niet alleen heel gezond, maar ook nog eens heerlijk fris, dorstlessend en bovenal lekker. Al nieuwsgierig geworden? Scrol dan snel naar beneden voor het recept.

Watermelon Cake 2

Dit heb je nodig

  • Een watermeloen (bij voorkeur een pitloze)
  • Kokosmelk (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de meloen. Ik heb twee blikjes gebruikt voor een relatief kleine meloen)
  • Je favoriete fruit
  • Je favoriete toppings (bijvoorbeeld amandelschaafsel, kokoschips, kokosrasp of diverse noten)

Zo maak je het

Zet de kokosmelk van tevoren in de koelkast, hierdoor scheiden de room en het water van elkaar. Snijd aan beide kanten de uiteinden van de watermeloen eraf. Zet de watermeloen vervolgens op 1 van de uiteinden (die nu plat zijn) en “schil” als het ware de schil rondom de watermeloen af, totdat je een taartvorm hebt.

Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep de room uit het blikje, dit is de basis voor je glazuur. Doe de room in een kom en giet er een klein beetje kokoswater uit het blik bij. Mix het vervolgens tot een romig geheel. Dep voordat je gaat glazuren de watermeloen droog. Bestrijk de watermeloen volledig met het glazuur en plak de topping (in dit recept de geschaafde amandelen) er tegenaan. Bedek de bovenkant met het fruit en zet de taart in de koelkast om de kokosroom opnieuw te laten opstijven.

Snijd de taart in stukjes of laat hem juist intact om hem aan je gasten te showen, of er een mooie foto van te maken 😉 . Al met al is deze taart een kwartiertje werk om in elkaar te flansen en het resultaat is verbluffend. Eet smakelijk!

Heb jij deze zomerse taart al eens gemaakt? Of ben je van plan om hem te gaan maken? Reageer dan even met een fotootje op facebook onder dit artikel! 😀

Liefs, Yonna

Watermelon Cake 3