Recept // Zoete aardappelfrieten
Deze frieten van zoete aardappel zijn echte superfood frieten. Hoewel de naam iets anders doet vermoeden, is het geen aardappel, maar een bataat, wat familie van de knollen is. Deze zoete aardappel is vele malen gezonder dan normale aardappel. Ze zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C (weerstand), belangrijke mineralen en ze bevatten veel antioxidanten. Er zitten minder koolhydraten in zoete aardappel dan in de ‘gewone’ pieper en juist relatief veel vezels, waardoor je sneller ‘vol’ zit.
Ingrediënten superfood frieten:
Voor 2 personen
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 2 el kokosolie
- Evt. 2 teentjes knoflook
- 1 tl zeezout
Bereiding superfood friet:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels en snijd eventuele donkere stukje eruit. Je hoeft ze niet te schillen.
- Snijd de aardappels in lange repen en week ze 30 minuten tot een uur in koud water. Dit is niet noodzakelijk, maar zo verwijder je het zetmeel en worden je frieten knapperiger. En dat is wat we willen.
- Spoel de frieten een paar keer om en droog af met een theedoek.
- Smelt de kokosolie op laag vuur. Doe de frieten in een kom en giet de kokosolie erover. Meng het goed.
- Leg de frieten verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi het zeezout erover en leg evt. de knoflook ook op de bakplaat.
- Zet de plaat zo’n 40 minuten in de oven. Hussel halverwege de frietjes zodat alle kanten goed gebakken worden.
- Na 40 min ben je de trotse bakker van de lekkerste, gezonde superfood frieten!
LET OP: leg niet te veel frietjes op de bakplaat. Als de frietjes tegen elkaar aan liggen, worden ze gestoofd (i.p.v. gebakken) en blijven ze zacht. En knapperig zijn ze toch het lekkerst. Als de frietjes vrij op de plaat liggen, worden ze lekker knapperig.
Eet smakelijk!
Meer healthy (superfood) recepten vind je op mijn eigen website I Love Health. Liefs, Daisy
Bron foto: tasteinspired.wordpress.com