Terug- en vooruitblik // Kerst en Oud en Nieuw in het buitenland

Overzicht Iris 2015

© Foto’s: Iris & Editing: Zoë

Afgelopen jaar was voor mij een jaar van grote avonturen en veranderingen. Het jaar vloog in sneltreinvaart voorbij en omdat ik nog midden in mijn reis zit, voelt het alsof het jaar nog lang niet is afgelopen. Ik vier mijn Kerstmis en Oud en Nieuw dit jaar dan ook voor het eerst in het buitenland, in Sri Lanka. Vanwege de dagelijkse nieuwe indrukken en zonovergoten dagen is het hier echter minder vanzelfsprekend om te bezinnen en reflecteren dan in de Nederlandse koude en donkere decemberdagen. Extra belangrijk dus om even stil te staan bij de afsluiting van het jaar.

Laat me jullie meenemen in mijn belevenissen in 2015. Het angstige meisje dat de eerste nacht van haar reis alleen te tobben lag in het vieze hostel in Nepal is namelijk getransformeerd tot een ervaren reizigster die weet wat ze wil. 2015 stond voor mij in het teken van reizen, dromen najagen, liefde, zelfvertrouwen, ontwikkeling en nieuwe ervaringen. Zo maakte ik mijn eerste verre reis, volgde ik een yoga teacher training op Bali, ontmoette ik mijn vriend (waar ik nu samen mee reis) en heb ik gewerkt op eco farms en surf retreats in verschillende landen. Dit alles heeft geleid tot waar ik nu ben: op een eco farm in de bergen van Sri Lanka. Mijn dagen zijn gevuld met buiten leven, yogales geven, klussen, onkruid wieden, zaadjes planten, verven, koken, schoonmaken, creatieve projecten en zorgen voor alle dieren (twee honden, vier katten en twee kippen, plus nog wat andere ‘gasten’ die af en toe langskomen). Het leven hier is honderd procent anders dan thuis en werken op een eco farm zie ik als een geweldige kans om te bekijken welke alternatieve levensstijlen er mogelijk zijn; ik doe inspiratie op voor hoe ik mijn eigen leven wil leiden. Op die manier heb ik vorig jaar in Cornwall ook mijn passie voor natuurlijk/alternatief leven ontdekt. Eigen eten verbouwen, ruimte voor yoga en meditatie en een community zijn daarbij voor mij belangrijke onderdelen. Met die opgedane kennis maak ik weer nieuwe plannen: mijn reizen voor 2016, een masterstudie in Engeland en hoe ik van mijn passies (schrijven, yoga en natuurlijk leven) mijn werk kan maken in de toekomst.

Voor mij dit jaar dus geen kerstdiners met familie, geen kerstbomen en geen radiozenders die kerstmuziek draaien. Ook zal ik geen vuurwerk afsteken om twaalf uur op oudejaarsavond en toasten met vrienden op een mooi nieuw jaar (wel in gedachte, uiteraard). Hoewel reizen betekent dat je soms helaas dingen moet missen, krijg je er gelukkig wel nieuwe ervaringen, ontmoetingen en inspiratie voor terug. Altijd blijven groeien als persoon, dat is mijn belangrijkste missie in het leven.

Wie viert er dit jaar nog meer Kerst en/of Oud en Nieuw in het buitenland?

8 reacties

Ilse -

Ah Iris ik ken jou van Instagram :)! Wat een mooi stukje weer. Eco farm, yoga teacher training, reizen, studeren in het buitenland <3 Op naar mooi 2016.

Iris -

Hi Ilse:) ! Ja dat klopt! Weet niet meer of jij mij hebt gevonden of ik jou, maar vind het super leuk je te volgen:)!

En dankjewel, jij ook een super mooi 2016 gewenst!!

Sabine -

Leuk! Haha ja ik vierde ook kerst in voor mij het buitenland: namelijk in Nederland! 😀 Met oud en nieuw ben ik thuis in Colombia :)

Iris -

Haha ja dat kan natuurlijk ook!:) Wat fijn! Heel fijne jaarwisseling gewenst in Colombia!:)

Charelle -

Wow Iris wat een geweldige reis ben je aan het maken! 2015 zal een jaar zijn dat jij zeker nooit zal vergeten! Liefs Charelle

Iris -

Dankjewel voor je reactie Charelle:)! Ja het is eigenlijk ongelofelijk dat alles in een jaar tijd heeft plaatsgevonden! Fijne herinneringen om op terug te kijken en hopelijk nog veel meer moois to come :) Liefs

Iris -

Hi Jennifer! Wat lief, dankjewel:) En spannend, waar gaat de reis naartoe?

Jennifer -

Ahh ik ben echt zo blij dat ik jouw blog via Moderne Hippies heb gevonden. Ik vind ‘m zó leuk!

Ik vier Kerst en Oud en Nieuw in Nederland. Volgend jaar misschien in het buitenland 😉

Reageer ook