ETEN

Detox Report // DetoxBox: JustJuice

Onlangs mocht ik, samen met mijn vriend, de tweedaagse detox van DetoxBox uitproberen. Wat is DetoxBox?

DetoxBox biedt kant-en klare programma’s aan. Wij doen de inkopen, bereiden alles vers en voorzien je van alle benodigde informatie voor-, tijdens én na de detox. Hierdoor bespaar jij tijd en kan je op een gezonde manier je lichaam een boost geven.

Ideaal!
De DetoxBox werd in de avond geleverd: net vers bereid, klaar om onze koelkast in te gaan (zorg dat je voldoende ruimte hebt!) en om de volgende ochtend mee te beginnen. We moesten de twee dagen beginnen met warm citroenwater (wat inmiddels eigenlijk vanzelfsprekend is, sinds de blogpost van MH Rosalie (klik!) doe ik dat standaard), gevolgd op 1 groene smoothie, 3 slowjuices en 1 notenmelk (ieder is 500 ml). Je krijgt er een kortbondige menukaart bij, waar precies op staat wat in je smoothie of juice zit en wat het met je lichaam doet. Ook staat er een tijdsschema op, die je als voorbeeld kunt nemen tijdens je detoxdagen. Ook krijg je tussendoor en achteraf e-mailtjes die je motiveren om verder te gaan: heel leuk en persoonlijk detail.

Ik houd inmiddels enorm van smoothies en juices en je maakt me praktisch overal blij mee. Ik vond één juice minder lekker, maar dat is puur een kwestie van “smaken verschillen” (grapefruit = not my favorite). M’n vriend kon ‘m namelijk weer wel waarderen. En de notenmelk was to-die-for: zo lekker!

Maar dan de belangrijkste vraag: hoe ging het ons af?

Review DetoxBox2

We kwamen net terug van vakantie in Zuid-Frankrijk, en ik had mijn persreis naar Verona er ook net op zitten. Vóór deze tripjes zat ik al redelijk in de detox-modus: ik maakte praktisch iedere dag een smoothie als ontbijt en/of lunch, at geen brood of andere koolhydraten, en at inmiddels vaak genoeg een salade en veel groente in de avond. Maar, op vakantie ging ik even terug naar Bourgondiër-modus: ik at de lekkerste pizza’s en pasta’s in Italië en croissantjes in Frankrijk. En ik dronk wijn; heel veel goede wijn.

Tja, moet af en toe ook kunnen, toch?

De grootste fout die we in dit alles hebben gemaakt, is dat we twee dagen na terugkomst van de vakantie begonnen met de detox.

Ik had het zwaar. En m’n vriend had het eigenlijk nog wat zwaarder. Waar ik dacht dat ik het wel weer prima aankon en m’n maag snel weer terug kon gaan naar detox-modus, bleek dat ik op dag 1 eigenlijk al ontzettende honger had en op dag 2 íets moest eten omdat ik stuk ging van de koppijn (een teken dat gifstoffen vrijkomen). M’n vriend had op dag 1 al hoofdpijn, en wilde gelijk al dingen “erbij” eten (wat ‘ie overigens niet deed; ik was vet trots!). Uiteindelijk hebben we het wel gedaan, met hier en daar (op de tweede dag) een nootje, goji bes en stuk groente als tussendoortje.

Lesson learned dus. Een detox moet je echt pas beginnen als je maag eigenlijk al op detox-modus staat. Onthoud dit, want je kunt het echt niet “even snel tussendoor” doen. Je moet je hele lichaam in een paar weken langzaam maar zeker “opbouwen”. Laat je maag wennen aan veel groente, fruit en water, en geen koffie, suiker, brood (en wijn ;)). Ook niet onbelangrijk: bouw na de detox ook weer af en begin rustig met “normaal” eten, bijvoorbeeld met salades. De kans is anders groot dat je lichaam het andere eten niet fijn vindt en dat je er bijv. misselijk van wordt.

De DetoxBox was voor mij, na de vakantie, gelijk weer een ommedraai naar gezond en… gezond. Sindsdien zat ik er namelijk wel gelijk weer helemaal goed in. Inmiddels, 1,5 week verder, zou ik een detox alweer een stuk beter aankunnen (denk/hoop ik).

Ik heb dan ook niets negatiefs te zeggen over DetoxBox zelf. De smoothies waren ijzergoed en lekker en het is een ideale box voor de hardwerkende-superfoodie onder ons, die liever niet de helft van de dag in de keuken staat om de smoothies en juices zelf voor te bereiden. Wij zijn enkel te snel begonnen met de detox; laat dat ook een les voor jou zijn!

Een eendaagse DetoxBox kost 34,95-; een tweedaagse 69,95- en een driedaagse 99,95-. Meer info over DetoxBox vind je op: www.dtxbox.nl.

Heb jij wel eens een detox gedaan? En is het je bevallen?

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer.

Ander leuks: Het report van MH Yonna en de 7lbs in 7 days detox
Ander leuks: Detox Juice Recept van MH Daisy
Ander leuks: MH Rosalie’s post: 8 redenen om je dag te beginnen met warm citroenwater
Ander leuks: Tried & Tested: Dr. Blend in Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.