INSPIRATIE

Inspiratie voor je huis // The Loft Amsterdam

Deze week kreeg ik de kans om in The Loft in Amsterdam te slapen. Normaliter helemaal geen slaapplek, dus ik voelde me stiekem wel vereerd dat ik er een nachtje mocht verblijven. En het was ook nog eens extra gezellig, want ik mocht er samen met vriendinnetje Kim logeren, mede-eigenaar van interieurwebshop/blog New Stories.

The Loft Amsterdam01

Wat is het verhaal achter The Loft? The Loft is een project van Kassandra Schreuder, die bij The Playing Circle werkt. The Playing Circle verhuurt allerlei prachtige ruimtes – denk aan een oude rubberfabriek of het Vaudeville theater – voor bijv. vergaderingen en events.

De interieurs van de ruimtes die ze verhuren bleken vaak zó inspirerend te zijn, dat The Playing Circle steeds vaker te horen kreeg of de spullen die er stonden te koop waren. Daar moeten we meer mee doen, zullen ze gedacht hebben. En zie daar: de geboorte van The Loft. Een ruimte die ze normaal gesproken verhuren (klik!), maar waar ze nu eens iets anders mee hebben gedaan. Aldaar is namelijk een gigantische ruimte ingericht alsof je een perfect afgemaakt huis binnenkomt. Je treft er een combinatie van design, kunst en pure ambacht. Alles is gemaakt met liefde: dat zie je, dat voel je. En het mooiste: je kunt er alles kopen.

Bekijk mijn foto’s en video’s om een indruk te krijgen en inspiratie op te doen. Plaatje op Pinterest pinnen? Er zit een “Pin it” button op alle foto’s, zodat je dat lekker snel kunt doen.

The Loft Amsterdam02

The Loft Amsterdam04

The Loft Amsterdam05

The Loft Amsterdam06

The Loft Amsterdam07

The Loft Amsterdam08

The Loft Amsterdam09

The Loft Amsterdam10

The Loft Amsterdam11

The Loft Amsterdam13

The Loft Amsterdam14

The Loft Amsterdam15

The Loft Amsterdam16

The Loft Amsterdam17

The Loft Amsterdam18

The Loft Amsterdam19

The Loft Amsterdam20

The Loft Amsterdam21

The Loft Amsterdam23

The Loft Amsterdam24

The Loft Amsterdam25

The Loft Amsterdam27

Voor het een en ander moet ik zeker nog een tijdje sparen, maar ik heb er genoeg inspiratie opgedaan voor mijn toekomstige droomhuis. Vele “oeh’s” en “aww’s” later, en het was tijd voor bed. Mi Gado, het bed! Ik heb nog nooit in zo’n comfy bed geslapen. Blijkbaar mag ik Coco-Mat daarvoor bedanken. “Sleep on nature” is de slogan. Says enough. Die wil ik. Ik wil terug!

The Loft Amsterdam22

The Loft Amsterdam28
En toen was het toch echt tijd om te gaan slapen!

Tijd voor een creabea filmpje, als eerbetoon voor dit bed:

The Loft Amsterdam03
In de ochtend kreeg ik, alsof het een waar B&B betaamd, een heerlijk ontbijt met geitenyoghurt, fruit en superfoods.

The Loft bevindt zich een maand op de vijfde verdieping van The Cristofori Concert Hall op de Prinsengracht 583-V. Wil je langskomen? Bel dan gewoon even aan. Je kunt er nog een kijkje nemen tot en met 15 augustus, maar er zullen tot die tijd ook allerlei evenementen in The Loft georganiseerd worden, zoals poker- en filmavonden. Check de actuele openingstijden en meer info op het Facebookevent van The Loft.

The Loft Amsterdam26

Heb je een vraag over een product wat je op één van de foto’s ziet? Reageer dan natuurlijk even onder deze blogpost!

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

Ander leuks: New Stories // Juweeltjes in je huis
Ander leuks: Droomhuis // Woonideeen voor een waar hippieparadijs
Ander leuks: De nieuwe trots in m’n woonkamer // Kunst van Casa Bali