DAGBOEK, INSPIRATIE

Report: Handlezen // Consult bij Joyce van Nispen

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen02

Veel mensen vinden het misschien ’te’ alternatief en geloven er niet in: handlezen. Het intrigeert mij wel. Hoe gaat dat in z’n werk en wat zou bij mij ‘de uitkomst’ zijn? In dit verslag lees je mijn ervaringen. Ik maakte een afspraak om op consult te gaan bij Joyce van Nispen in Amsterdam Zuid, die af en toe ook bij Beter en Leuk korte consults houdt. Natuurlijk kende ik de ’10-minuten consult’ van feestjes en festivals, maar een ‘echt’ consult van een 1-1,5 uur is toch andere koek.

Van de week ging ik naar Joyce. Bij aankomst vertelde ze gelijk dat ze ‘geen toekomstvoorspeller’ is. Ha, gelijk een opmerking die ik heel fijn vond. Joyce is een nuchtere vrouw, en mijns inziens dus ook een goede moderne hippie ;). Dus; hoe ging het nou precies in zijn werk?

Afspraak maken

In principe kun je op twee manieren naar een consult toewerken:

1) Twee afspraken maken voor dezelfde dag. Joyce neemt dan afdrukken van je hand, waarna ze een uur (privé)tijd wilt hebben. In deze tijd kan jij dus even om de hoek gaan shoppen o.i.d. Na dat uur, vindt het 1 tot 1,5-uur durend consult plaats.

2) “Afdrukken” op een bepaalde dag, en het consult op een andere dag doen. Ik koos, zoals je kon zien op mijn Instagram, voor deze optie. Enige is dat ik wel extra nieuwsgierig werd nadat ik mijn handen had laten afdrukken. Gelukkig zat er maar een dag tussen.

Afdrukken

Ergens had ik verwacht dat ik m’n handen echt op een printer moest gaan leggen. Niets was minder waar. Joyce gebruikt inkt en rolt dit over je hand:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen10

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen11

Vervolgens moet je je hand op een vel papier leggen. Joyce drukt je handen dan extra goed aan op het papier:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen13

Daarna zet ze met een pen een streepje om je handen:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen01

En moet je je hand optillen en drukt Joyce nogmaals goed aan:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen09

Als laatste moet je je duim nog even apart op het papier zetten, omdat deze anders (als je je handen neerlegt) niet goed te zien is:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen05

En vervolgens was je binnen een minuutje de inkt weer van je handen af:

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen08

C’est ça!

Het consult

En toen was de dag daar. Voor mij een maandagmorgen. En spannend vond ik het zeker. Het maakte de hele ‘maandagochtend-blues’ echter een stuk beter. Ik heb sinds tijden niet zo’n interessante maandagmorgen gehad als deze.

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen15

Het consult was… boeiend, shocking, verrassend, leuk, verdrietig en zeer intens. Joyce vertelde me veel dingen die ik ‘stiekem’ al wist, maar als enorme eye-opener dienden. Andere dingen wist ik in m’n on(der)bewustzijn of zijn bijvoorbeeld dingen waar ik nog aan ’toe moet komen’ voordat ik die stap echt durf te gaan zetten. Tegelijkertijd raakt het vlakken uit je verleden, hoe je nu bent en hoe je je handlijnen (positief en negatief) kunt laten veranderen in de toekomst.

Natuurlijk kunnen je handen niet vertellen wat je precies over 10 jaar aan het doen bent, maar ze vertellen wel hoe je in elkaar zit. Ook kunnen ze vertellen welke jaren in het verleden belangrijk voor je zijn geweest en iets bij je hebben achtergelaten. En ze laten je inzien wat je (op een positieve en negatieve manier) kunt doen om bepaalde lijnen te laten veranderen in de toekomst. Het consult kan je echt helpen weer een stuk dichterbij jezelf te staan en inzicht in je eigen keuzes en gedragspatronen te krijgen. Dat deed het in ieder geval wel bij mij.

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen16

Ik was ontzettend onder de indruk van Joyce’s conclusies. Hoe kan iemand, die je totaal niet kent, zo point on zeggen hoe jij ‘in elkaar zit’? Dat is toch een bizarre gewaarwording. En geloof mij: dit is niet zoiets als een algemene horoscoop waar ‘iedereen zich in kan vinden’. Echt niet. Ik besef me goed dat mensen vaak denken dat ze ‘allerlei trucjes’ gebruiken; dat ze allerlei vragen stellen, en zo eigenlijk al het antwoord eruit trekken. Joyce deed dit echter niet. Ze constateerde continu dingen die compleet bij mij matchen, zonder ook maar één vraag stellen. Heel af en toe met een ‘herken je dat?’, waarbij ik zelf al verbanden kon leggen met het een of ander. Je mag natuurlijk geloven wat je wilt; ik heb in ieder geval compleet vertrouwen gekregen in Joyce en haar kennis en expertise in handen.

Je kunt je voorstellen dat er in een uur enorm veel tegen je wordt gezegd. En er is ook zo veel interessant! Veel wat is gezegd is enorm persoonlijk en komt dichtbij. Maar ik wil jullie graag enkele voorbeelden geven, wat Joyce tegen mij zei:

Energie

Jij bent iemand die heel gevoelig is voor ruimtes en sfeer. Jij kan ergens binnenlopen en voelen dat er iets speelt. Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral ook omdat het vaak ook ontkent wordt. Tip: omdat je zo gevoelig bent voor energieën, kan het helend zijn om hiermee te gaan werken. Het geven en ontvangen van energie kan namelijk heel erg helend gaan werken voor jou. Je zult dan namelijk echt gaan voelen wat je lijf nodig heeft. Want jouw lijf moet op een gegeven moment grenzen gaan leren aangeven. Dat doet het wel, alleen momenteel als het al te laat is; en met het verstand.

Dit was een enorme eye-opener. Ik weet namelijk dat ik, met name momenteel, niet goed luister naar mezelf en m’n grenzen niet goed aangeef. Dit is iets waar ik altijd al moeite mee heb gehad; met name als ik in een (liefdes)relatie zit. Ik ben altijd al heel gevoelig voor energieën, en alles wat er in ruimtes speelt. En dat weet ik heel goed. Over het algemeen kan ik in ruimtes gelijk aanvoelen wat de sfeer is. Vroeger, als kind, had ik ook altijd het gevoel dat ik ‘aura’s kon voelen’. Dat zei ik dan tegen vriendinnetjes, en zij lachten me altijd uit. Door deze ervaring, heb ik op een gegeven moment besloten dat ik voor aap stond als ik dit zei en ik er niet meer voor open wilde staan. Tijd om daar dus weer verandering in te brengen?

Schoonheid

Je hart klopt harder door alles wat het leven mooier maakt. Alles wat met ‘schoonheid’ te maken heeft, zoals muziek en kunst.

Ik kan inderdaad heel emotioneel en melodramatisch worden van de schoonheid van het leven. En dan met name om dingen die voor anderen heel ‘klein’ kunnen zijn, kunnen juist mijn hele dag maken. Zelfs als ik aan het werk ben (zoals nu) en een nummer hoor die ingaat op mijn emotie, wil ik gelijk dat ‘ie héél hard gaat – ander heb ik echt gevoel dat ik gelijk iets ‘mis’. Tot grote ergenis van mijn vriend, die nooit kan werken of zich überhaupt kan concentreren zodra ik dat doe.

Natuurlijke gevoeligheid

Jij hebt de lus van sjamaan, ofwel van natuurlijke gevoeligheid: dit betekent onder meer dat je echt oplaadt in de natuur. Dat mag je even wat vaker gaan doen. Neem een beest ofzo, wat je moet rondlopen, waardoor je regelmatig naar buiten moet. Als jij bezig bent, ga je namelijk door; je kent geen stop. Je gaat door tot het af is; terwijl je het nodig hebt om naar buiten te gaan. Het betekent trouwens ook dat je een latente kennis hebt over kruiden. Het opladen van het natuurlijke en de krachten vanuit natuur; zijn dingen die jou heel erg liggen. Dit is iets wat je hebt meegenomen uit een vorig leven.

Dat ik erg gevoelig ben voor de natuur is erg herkenbaar en in die zin ook weer een ‘eye-opener’ dat ik daar beter naar moet luisteren. Ik geef hier namelijk (in Nederland) niet goed aan toe. Dat ik een latente kennis heb over kruiden, was me overigens wel compleet nieuw en vond ik erg grappig om te horen. Maar ik vond mezelf ook altijd wel een ‘kruidenmeisje’ en probeer ieder jaar weer die basilicum in leven te houden 😉

Toevoeging na een reactie op Facebook: Mocht je het allemaal zien als ‘kwakzalverij’ en niet serieus willen nemen; ik heb hier -inderdaad- wat ‘algemenere’ punten aangekaart. Ik kan veel meer geven, maar die zijn ontzettend persoonlijk en hebben bijv. ook te maken met mijn rol in de familie en de invloed daarvan. Hierin kon Joyce ook exact vertellen hoe ik me voelde en wat voor type persoon ik ben, en wat ik zou kunnen doen om te veranderen om mezelf daar beter bij te voelen. Sorry, maar dat soort dingen heb ik voor mezelf gehouden omdat het erg persoonlijk is en ik er niet klaar voor ben om dit te delen met de hele wereld. Mijn vriend had een consult voor mij, en daarbij zei Joyce weer totaal andere dingen (die totaal niet bij mij zouden ‘passen’ en vice versa), waarbij ze ook point on zei hoe hij in elkaar zat. Ik keek vol verbazing toe en dacht alleen maar: wauw, wat is het knap dat ze zoveel inzicht heeft in deze jongen (door alleen naar de handen/handlijnen te kijken), terwijl ik dat allemaal t.z.t. heb moeten leren bij hem. Het is complex; maar dat is karakter an sich, denk ik. Om meer inzicht in jezelf te krijgen (en misschien dus ook een ander, als je meeluistert), heeft dit consult mij juist wel geholpen. Ik begrijp het, als je sceptisch bent, maar Moderne Hippies is in het leven geroepen om een ‘alternatief’ naar voren te brengen en mensen aan het denken te zetten. Misschien moet je het daarom een keer meemaken om ervoor open te staan.

Eerlijk? Ik werd op een heel persoonlijk niveau nogal ‘overvallen’ met emoties door bepaalde punten die Joyce heeft aangekaart, die ik momenteel eigenlijk nog steeds aan het verwerken ben (dat ik het type ben die dingen ‘moet laten bezinken’ kon ze ook gelijk al zien natuurlijk – haha). Het zijn zulke persoonlijke dingen, die ik eigenlijk niet hier kan delen.

Het waren in ieder geval dingen waardoor ik de hele dag van slag was. Het deed me heel erg veel. In alle opzichten leerde ik mezelf weer een stuk beter kennen. En het heeft me absoluut geholpen weer dichter bij mezelf te staan en met een ‘open hart’ te leven.

Verslag handanalyse handlezen Joyce van Nispen18

En dan?

Na het consult kreeg ik een CD mee. Thank God, want wat was er veel info op me afgekomen! Tja, en dan… Dan heb je het CD’tje, en kan je thuis nog eens rustig luisteren naar wat Joyce eigenlijk allemaal zei. Reflecteren, analyseren, en er verder mee gaan. Joyce is geen psycholoog of psychiater. Ze ‘veronderstelt’ je karaktereigenschappen, je talenten, en tekenen uit het verleden of de tendensen in de toekomst. Maar daarna… Daarna komt het toch echt op jezelf aan.

Je hebt het echt zelf ín de hand’, aldus Joyce.

Mooi gezegd, vond ik. Want of je nou gelooft in wat ze verder zegt: zo is het. Ik ga nog eens luisteren en rustig nadenken wat ik hiervan denk, wat ik hiervan heb geleerd en hoe ik dit ten gunste van mezelf (en anderen) wil gaan gebruiken. Het was een oprechte eye-opener. En een zeer prachtige, creatief alternatief op een psychologisch gesprek. Een steuntje in de rug in je zelfontwikkeling en met name: zelfkennis. Dat is nooit vervelend.

Joyce vertelde me, dat het maken van een vervolgafspraak op korte termijn niet zo veel nut heeft. Je handlijnen veranderen natuurlijk wel, maar er moet minimaal 1 jaar tussen een afspraak in zitten. Tip (van Joyce): zet het consult op je iPhone en luister af en toe eens een stukje terug. Het lijkt mij extra leuk om over 10 jaar nog eens naar de CD te luisteren en te kijken in hoeverre ik me er nog in herken of niet; of in hoeverre ik heb geluisterd naar enkele tips, en dus eigenlijk naar ‘mezelf’ en wat de handlijnen mij hebben verteld.

Een consult bij Joyce kost 70 euro. En dat vind ik eerlijk gezegd nog weinig… Je haalt namelijk zo veel meer uit je geld dan je denkt. Ik bedacht ook gelijk hoe een mooi cadeau dit is om aan iemand te geven.

Zou jij ook graag een consult willen meemaken van Joyce? Bekijk dan de website: www.joycevannispen.blogspot.nl of like de Facebook pagina van Joyce. Of maak gelijk een afspraak per mail: joyce[at]vannispen.nl of via tel: 06-21225836.

Wat vind jij van handlezen? Zou jij het een keer willen meemaken en “geloof” je erin of niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.