ETEN

Report: Juice Detox // 7lbs in 7 days

Ik ben momenteel heerlijk aan het genieten van mijn zomervakantie. Een week geleden heb ik mijn stagejaar afgesloten en ik ben mijn laatste zomervakantie volop aan het benutten, aangezien het waarschijnlijk de laatste keer in lange tijd zal zijn dat ik zo lang vakantie heb. In september begin in namelijk aan mijn afstudeerjaar. Om mijn zomervakantie helemaal fit te kunnen beginnen, heb ik tijdens mijn laatste stageweek een detox gehouden, en wel de 7lbs in 7 days juice detox van Jason Vale. Vandaag vertel ik jullie hoe deze 7-daagse detox me is bevallen en wat het effect is geweest. Benieuwd naar de precieze redenen voor mij om een detox te houden? Dat kun je hier lezen.

Dag 1

Juice Detox 1

Op de eerste dag van mijn detox werd ik wakker met lichte hoofdpijn. Gelukkig had ik de avond van tevoren alles al klaargelegd en alle groenten en fruit voorgesneden. Zo hoefde ik de ingrediënten alleen nog door de juicer te gooien. Bovenstaande juice is de meest voorkomende juice van de detox, de superjuice. Deze juice bestaat uit appels, ananas, komkommer, limoen, avocado, spirulina, tarwegras en een capsule goede bacteriën. Ik was bang dat de smaak van tarwegras of spirulina erg zou overheersen (beiden niet echt een fijne smaak) maar dat was gelukkig helemaal niet zo! Het eerste wat ik merkte aan de detox is dat ik drie keer zo vaak moest plassen. Daarnaast miste ik het om ergens op te kunnen kauwen. Voor de rest verliep de eerste dag vrij goed.

Dag 2

image(1)

De tweede dag werd meteen mijn wilskracht getest, ik werd namelijk uitgenodigd voor een barbeque bij mijn voormalige buren. Terwijl de speklappen sudderden op het vuur en mijn buren zich te goed deden aan heerlijke versnaperingen, nam ik zuinige nipjes van mijn juice. Moeilijk, maar wel te doen. Daarnaast was dit natuurlijk een gigantische overwinning voor mezelf, aangezien de eerste paar dagen van de detox het moeilijkst schijnen te zijn en ik een waar vreetfestijn heb doorstaan zonder te cheaten! Mijn energielevels waren de tweede dag min of meer hetzelfde als de eerste, ik merkte de positieve effecten van de detox nog niet echt.

Dag 3

Juice Detox 3

Op dag 3 irriteerde ik me er een beetje aan dat ik de hele dag door aan het drinken was. Ik had gewoon echt cravings naar iets om op te kauwen. Gelukkig vielen de juices me alles mee qua smaak. Hoewel ik alle juices lekker vond, had ik absoluut 1 favoriet; de Ginger Zinger (te zien op bovenstaande foto). Binnenkort zal ik het volledige recept voor deze juice met jullie delen, maar ik kan jullie alvast verklappen dat er in ieder geval gember in zit en echt onwijs lekker is. Tijdens dag 3 merkte ik op dat mijn huid er wat rustiger uitzag en hoewel dat ook in mijn hoofd kan hebben gezeten, gaf het toch een kick.

Dag 4

Juice Detox 4

Dag 4 was voor mij echt een doorbraak. Ik werd vol energie wakker en… zonder wekker! Ruim drie kwartier voordat mijn wekker af zou gaan lag ik al klaarwakker in bed, heerlijk! Verder merkte ik dat ik echt goed in mijn vel zat. Ook had ik een stuk minder vaak de hik dan voorheen. ’s Avonds speelde Nederland tegen Chili en ondanks dat ik aan het detoxen was, ging ik na de wedstrijd met een vriendin terrassen. De hele avond dronk ik water en hoewel dat soms best moeilijk was gaf het ook een goed gevoel om te weten dat ik de volgende ochtend weer topfit wakker zou worden.

Dag 5

Juice Detox 5

Ook op dag 5 werd ik wakker zonder wekker en voelde ik me fit en energiek. Ik merkte dat ik geen last meer had van cravings voor voedsel en gek genoeg keek ik ernaar uit om lekkere salades te eten. Dit terwijl ik had verwacht aan het einde van de detox juist zin te hebben in slecht eten. Dat was dus een meevallertje!

Dag 6

Juice Detox 6

De een-na-laatste dag van de detox werd ik wederom wakker zonder wekker. Ik had al mijn juices voor de hele dag van tevoren klaargemaakt, zodat ik dat ’s ochtends niet meer hoefde te doen. Inmiddels was ik aardig door mijn groente-en fruitvoorraad heen en dat was voor mij het teken dat de detox bijna klaar was. Voor mijn gevoel namelijk totaal niet. Ik was van tevoren bang dat ik het niet zou kunnen volhouden, maar tijdens dag 6 viel me eigenlijk pas op hoe makkelijk het me is afgegaan.

Dag 7

Juice Detox 7

De allerlaatste dag van de detox verliep eigenlijk min of meer hetzelfde als dag 6. Aan het eind van de dag had ik een ontzettend goed gevoel dat ik de detox had voltooid en ik was heel tevreden met het eindresultaat! Naast het feit dat ik me ontzettend fit en gezond voelde na de detox, was mijn huid inderdaad rustiger en egaler geworden. Daarnaast had ik echt hele mooie, lange nagels en dat is iets wat ik heel lang niet had gehad. Ook zat ik strakker in mijn vel, wat kwam doordat ik iets meer dan 3 kilo was afgevallen tijdens de detox. Ook daar was ik blij mee, omdat ik de laatste tijd niet zo heel lekker in mijn lijf zat in vergeiljking met toen ik wat ‘fitter’ was.

Conclusie?

Ik zou iedereen aanraden om eens een juice detox te volgen, je zult versteld staan van de effecten en vooral van jezelf! Het is echt een stuk makkelijker dan het lijkt, de juices zijn stuk voor stuk ontzettend lekker en het levert je alleen maar goede dingen op!

Mocht je van plan zijn om binnenkort een juice detox te houden of durf je het juist niet aan, laat deze blogpost dan jouw laatste zetje zijn om ermee te beginnen. Je kunt de 7lbs in 7 days app hier kopen. Nog een aantal tips:

  • Zorg ervoor dat je altijd iets te eten bij je hebt, just in case. Ik heb altijd een bakje met noten en gedroogd fruit bij me gehad.
  • Het is fijn en goed om ook te blijven bewegen tijdens de detox, ik heb dit gedaan in de vorm van yoga en hardlopen.
  • Last but definitely not least; luister altijd naar je lichaam (zeker als het aangeeft dat je vast voedsel nodig hebt)!

Als je op een verantwoorde manier omgaat met de detox, ben ik ervan overtuigd dat je er alleen maar positieve effecten van zult ondervinden. Doe wat goed voelt, ontspan en may the juice be with you.

Liefs, Yonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.