ETEN, HOTSPOTS

Hotspot Report // Lavinia Good Food Superfoods Diner

Afgelopen dinsdagavond was ik door healthy hotspot Lavinia Good Food uit Amsterdam uitgenodigd voor een Superfoods Diner. Daar wilde ik wel bij zijn… Bekijk hier mijn report:

Lavinia Good Food Superfoods Diner02
Ein-de-lijk bij Lavinia Good Food! Lavinia Good Food bevindt zich sinds februari 2014 in de Kerkstraat in Amsterdam. Ik had helaas nog geen tijd gemaakt om hier langs te gaan, waardoor er dus ook nog geen Tried & Tested van op de site te vinden is. Bij aankomst werd ik spontaan vrolijk van deze leuke bakfiets.
Lavinia Good Food Superfoods Diner01
Hier moet je dus naar zoeken. En geloof me, dat wil je.
Lavinia Good Food Superfoods Diner03
Eenmaal binnen word je verwelkomd door een warm gevoel van thuiskomen. Wat een fijne en gezellige sfeer! Overal boeken, banken, stoelen, tafels… Niet te moeilijk of te hip, gewoon… Gezellig.
Lavinia Good Food Superfoods Diner04
Er waren allerlei (food)bloggers en journalisten aanwezig, zoals Emmelien van zoetenroze.nl, Ellen van madebyellen.nl en gastbloggers van Degroenemeisjes.nl. Bij aankomst kregen we een mocktail met kokos, wortel, gember, paprika, ananas en sinaasappel. Mm, goed begin van de avond. Ze wisten waar ze ons blij mee konden maken. Cheers!
Lavinia Good Food Superfoods Diner05
Het Superfoods Diner begon met gazpacho gemaakt van rode biet, gember, limoen, lijnzaad en chiazaden. Heel bijzonder!
Lavinia Good Food Superfoods Diner06
Bloggers be bloggers… 😉
Lavinia Good Food Superfoods Diner07
Het Superfoods Diner werd ondersteund door Annemieke de Kroon, bekend van het boek Superfood recepten. Ze gaf voor het diner een introductie tot superfoods met basiskennis over superfoods (als je er dus nog niet zo veel vanaf weet is dit een aanrader!). Tijdens het diner werd het extra leuk, omdat ze toen over specifieke (super)foods vertelde wat we voorgeschoteld kregen. Waar kwam het vandaan? Hoe werd het gemaakt? Waar is het goed voor en hoe kan je het combineren met maaltijden?
Lavinia Good Food Superfoods Diner09
Het Superfoods Buffet. Oehh, zo lekker! Inspiratie nodig? There you go: krieltjessalade met dadels en dragon; bulgur met zoete aardappel, rode biet en hazelnoten; soft spring roll met sla, chinese noodles, komkommer en mango; Alkmaarse gort met pesto en tomaat; venkelsalade met geitenkaas, komijn, sinaasappel, granaatappel en gojibessen; gemixte boontjes salade met chili en veggie curry met koriander, tauge en amandelschaafsel. Bon appetit!
Lavinia Good Food Superfoods Diner08
We mochten langs het superfood-buffet een eigen bordje opscheppen. Ik kon niets laten liggen en koos een beetje van alles. Men-oh-men, wat was dit lekker! Mijn favoriet was de Alkmaarse gort met pesto en tomaat. Normaliter is dit in pasta-vorm mijn favoriet, maar ik denk dat het af en toe een goede vervanger zal gaan zijn! Afgezien van de venkelsalade met geitenkaas, was de rest van het bord veganistisch. Goede voorbereiding voor de Vegan Challenge, waar ik in oktober aan mee ga doen 😉
Lavinia Good Food Superfoods Diner10
Goed luisteren naar juf Annemieke 😉
Lavinia Good Food Superfoods Diner11
Persoonlijk vind ik het super leuk om bij dit soort events meerdere online bloggers en journalisten tegen te komen. Dit had ik ook bij Bloggers on Board; daarom zal ik onderaan deze post weer delen wie waarvan is, zodat je nieuwe inspirerende websites kunt ontdekken.
Lavinia Good Food Superfoods Diner13
Vegan cheesecake als toetje, gevolgd op vegan bonbons. Die zaten zo snel in m’n mond, dat ik vergat er een foto van te maken. Whoops.

Conclusie?

Alle superfoods kende ik in principe al, alleen wat het precies met je doet en: waar het vandaan komt (!) was vernieuwend. Wel denk ik dat het belangrijk is om te onthouden dat alles rondom voeding om balans gaat – schiet er dus niet in door en zorg ervoor dat je een gevarieerd eetpatroon behoudt, in plaats van continu dezelfde superfood toe te voegen aan dezelfde smoothie. (Sorry, ik moet het even zeggen, omdat de superfood trend niet te stoppen is.) En denk ook absoluut aan de andere kant van gezond eten, waar MH Liselore onlangs een uitstekend betoog over schreef (klik!).

Het Superfoods Diner is origineel in elkaar gezet, zeker met de lezing van Annemieke de Kroon die tussen de maaltijden door wordt gegeven. Zou jij er graag een keer bij willen zijn? Niet getreurd, want op 3 september organiseert Lavinia Good Food weer een Superfoods Diner die toegankelijk is voor iedereen! Klik hier voor meer info. Overigens organiseren ze geregeld meer leuke diners, workshops en lezingen. Kijk daarvoor op hun website.

Als je niet naar het event gaat, ga dan sowieso eens langs bij Lavinia Good Food. De sfeer is er heel erg fijn en het eten is er zonder twijfel heerlijk. Ik hoorde al dat de pizzetta’s zeker een keer geproefd moeten worden. Toen we naar huis gingen, kregen we ook nog de homemade granola van Lavinia mee. Die is dus echt THE BOMB.

Ook bij dit event geldt dus weer: er waren allerlei meiden aanwezig met een mooi doel, en dat was in deze met name: zichzelf gezond maken, gevolgd op de wereld een stukje gezonder maken. En daar kan ik alleen maar achterstaan! Wie dit zijn? Check:

En vergeet natuurlijk niet de food sectie te bekijken op deze website, waar met name foodbloggers MH Rosalie, MH Yonna en MH Daisy verantwoordelijk voor zijn 🙂

Lavinia Good Food: dank voor deze heerlijke maaltijd en gezellige avond! Ik vond het eten vurrukkulluk.

Liefs, Marte

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).