Fijn Plekje // Local Goods Weekend Market in Amsterdam

Dit weekend ging ik met mijn vriendinnetjes naar de Local Goods Weekend Market in De Hallen in Amsterdam-West. In april schreef Anouk al een aankondiging voor de eerste markt (klik hier voor het interview wat ze hield met de initiatiefnemers) maar nu leek het me ook leuk om een report met jullie te delen. Bij deze een sfeerimpressie en een klein report van de markt van 25 augustus 2014!

Local Goods Weekend Market 19

Ik was samen met mijn beste vriendinnetjes Jasmijn, Simone en Kimm. Ik vind het heerlijk om met meiden naar een markt te gaan. Soms probeer ik het nog wel eens met m’n vriend, maar hij geeft me standaard het gevoel dat ik moet haasten. Vaak genoeg heeft hij het na een half uur al gehad, terwijl ik er juist lekker in zit. Nee, hoe lief ik ‘m ook vind, dat raad ik niemand aan. Lekker met je meiden of je moeder op stap gaan dus: veel gezelliger en je doet jezelf er een groot plezier mee! ;)

Local Goods Weekend Market 1

Je vindt de gloednieuwe locatie De Hallen (de voormalige tramremise) in Amsterdam-West. Om precies te zijn op de Hannie Dankbaar Passage 33. Ga op zoek naar een zijstraat van de Kinkerstraat. De markt had enkele borden op de Kinkerstraat gezet, waardoor we het snel hadden gevonden. Handig!

Local Goods Weekend Market 18

De Hallen is een prachtige, “luxe” loods. Ik dacht dat ‘ie heel groot zou zijn, maar dit bleek niet het geval. We hebben ongeveer 1,5 uur rondgelopen op de markt – maar we waren traag en we hebben tussendoor natuurlijk, vrouwen als we zijn, veel gekletst.

Local Goods Weekend Market 2

Afriek was o.a. aanwezig. Afriek brengt Nederlands design samen met Afrikaanse cultuur en vakmanschap. Over Afriek heb ik eerder al eens geschreven. Klik daarvoor hier, want daar wil je meer over weten!

Local Goods Weekend Market 3

Maar ik werd natuurlijk ook blij verrast met nieuwe bedrijven en merken. Zoals de homemade zepen van The Raw Collection. Mijn god, wat rook dit lekker! Liza Witte, de dame achter dit bedrijf, heeft ook een Etsy webshop. Klik daarvoor hier.

Local Goods Weekend Market 4

Wij arriveerden pas laat in de middag, maar anders hadden we prima kunnen lunchen op de markt (zodat jij dat weet, mocht je een volgende keer gaan!). Zoals deze heerlijke mix van kokosyoghurt met noten en superfoods van Abbot Kinney’s. Deze yoghurt bestaat uit vier elementen: kokosnoot, water, yoghurtbacteriën en maniokwortelmeel (om de yoghurt iets steviger te maken). Ze stellen dan ook dat het uitermate geschikt is voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie.

Local Goods Weekend Market 5

Ook stonden de makers van het boek Zoete Zin op de markt: dit is de gids voor zoetekauwen op de pure toer. We kregen ook enkele lekkernijen te proeven, zoals brownie op basis van zoete aardappel. En lekker dat ‘ie was! Helaas staan er (nog) geen foto’s in het boek, want dan zou het boek blijkbaar een stuk duurder zijn geworden. Je kunt de plaatjes wel vinden op hun Instagram-account.

Local Goods Weekend Market 7

Ook mochten we heerlijke pindakaas proeven van Zeemansboter, gemaakt van 99.8% biologische pinda’s en een beetje zeezout.

Local Goods Weekend Market 6

Vriendinnetje Jasmijn kon deze portemonnee van Zand Erover niet laten liggen. Zand Erover gebruikt de natuur en natuurlijke kleuren als inspiratiebron, en vertaalt dit in minimalistisch design. Heel mooi! En als je geen cash bij je hebt, dan doe je de betalingen tegenwoordig gewoon via je telefoon, met internetbankieren… Net zo makkelijk.

Local Goods Weekend Market 8

Oww, Lot nummer 75: wat ben je LEUK! Lot nummer 75 maakt producten van gebruikte materialen, zoals deze hanglampen. Ik vind ze echt fan-tas-tisch! Bekijk zeker de webshop voor (heel) veel meer moois.

Local Goods Weekend Market 14

Dit is, blijkbaar, een lamp die “gewoon” bij de Praxis te koop is. Ik vind het een super toffe lamp, die er zo retro uitziet, dat ik bijna niet kan geloven dat deze nog steeds te koop is. Ze gaf het mee als tip…

Local Goods Weekend Market 9

Ook The Darling was aanwezig. The Darling ken ik van hun schattige winkeltje in De 9 Straatjes. Je kunt ze dus ook altijd vinden in de Runstraat in Amsterdam.

Local Goods Weekend Market 10

Dit zijn hun befaamde cupcakes.

Local Goods Weekend Market 11

Kijk, deze notitieboekjes moet iedereen in huis hebben! Ze zijn van het prachtige pear paper – een bedrijf dat traditionele technieken gebruikt voor bijv. ansichtkaarten, notitieboeken en agenda’s.

Local Goods Weekend Market 12

Hoe COOL zijn deze fietsen? Ze zijn gemaakt van bamboo en worden gemaakt in Ghana. Een super unieke fiets met een goed verhaal (met helaas een wat prijzige, maar begrijpelijke prijs). Meer info vind je op blackstarbikes.nl.

Local Goods Weekend Market 16

Ook m’n andere vriendinnetje, Simone, kocht een portemonnee (what’s up with the portemonnee-addiction?). Zij kocht ‘m bij MAE & IVY.

Local Goods Weekend Market 20

En wat kocht ik? Jawel, de hanglamp van Lot nummer 75! Ik ben er ZO’N fan van! En die lamp van de Praxis? Klopt! Voor 14 euro heb je er één. Super leuk. M’n oude, lelijke lampen kunnen worden steeds meer vervangen worden. Zo kreeg ik bij de IJ-hallen deze lamp mee, die ik alleen zelf nog wel moest maken (and so I did!). En nu heb ik deze topper erbij! Ik ben er zo blij mee! M’n huisje wordt stapje voor stapje ietsje mooier.

Dus, al met al… Wat vond ik ervan? The verdict:

Ik vond de markt mega leuk. De loods is, zoals ik al zei, wat ‘luxe’, en dat is de markt eigenlijk ook. Er staan flink veel “luxe” producten en daar zit dus ook een prijs aan vast – daar moet je dus niet versteld van staan. Maar, zoals je ook wel in mijn foto’s boven ziet, staan er veel merken en bedrijven met producten die met (veel) liefde zijn gemaakt. En daar ben ik heel erg fan van.

Voor mij was het ongeveer 20 minuten fiets vanaf Amsterdam Oost. Niet een mega onderneming dus. Maar, ik kreeg op Instagram al de vraag of het het waard is als je ‘uit het oosten’ (in het land dus) zou komen? Dan zeg ik alsnog: ja! Je hoeft er niet de gehele dag voor te pakken, want de markt is niet heel groot en er zijn geen to do’s zoals je op events van Moderne Hippies misschien gewend bent ;). Het is dus een prima markt om een keer te combineren met een dagje Amsterdam of iets anders wat je in de buurt altijd nog wilt doen!

De markt stelt dat alle producten die er verkocht worden, louter in Amsterdam ontworpen en gemaakt zijn. Of alles in Amsterdam wordt gemaakt is mij wel de vraag – er staan immers ook merken waarvan ik wéét dat het niet in Amsterdam wordt gemaakt (zoals een Afriek en Blackstar). Maar praktisch alle ondernemers komen wel úit Amsterdam. En dat vind ik wel een tof, saillant detail aan de markt.

Bovendien is alles gezellig met mijn vriendinnetjes, en zeker als je daarna nog lekker verder borrelt met elkaar 😉

Wil je ook wel een keer naar de Local Goods Weekend Market? Houd dan de Facebookpagina in de gaten.

1 reactie

Kim -

Ah hier kan ik zo van genieten! Ik hou echt van dit soort markten 😊

Reageer ook