HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // The Social Salon

The Social Salon opening 21

The Social Salon opening3

Een bekend plaatje: het rekje met de beruchte Boomerang kaartjes. Ook ik heb nog een oude doos met 80 miljoen kaartjes erin; vroeger gebruikte ik ze om m’n muren mee te behangen. Het was toentertijd een briljante en vernieuwende manier van marketing, want er zat (als je dat echt niet door hebt gehad) altijd een merk of bedrijf achter die de kaartjes in opdracht liet maken door creatieven.

Maar whatever happened since? Vraag je je misschien af. Sinds onze halve wereld zich online bevindt, is Boomerang ook online gegaan. Een slimme weg, maar eentje die we sinds de Boomerang-kaartjes niet helemaal door hebben gehad (of sorry, laat ik voor mezelf praten: die ik totaal niet heb door gehad). Inmiddels heeft Boomerang namelijk duizenden online ontwerpen gemaakt voor diverse merken, die als een malle viral gaan.

The Social Salon opening4

Net als dat vroeger eigenlijk: toen pakten we allemaal de kaartjes, nu drukken we met z’n allen op “like” of “deel”. Maar omdat afzender Boomerang er niet meer op staat, hebben we geen idee dat de creatieve minds hier óók achter zitten.

Blijkbaar runt Boomerang 40 Facebookpagina’s, en speciaal voor hen maken ze allerlei artistieke en commerciële content zodat deze viral gaan. Om dit een keer duidelijk te maken heeft Boomerang Create nu The Social Salon geopend. Ik was afgelopen vrijdag uitgenodigd voor de opening en daar kreeg ik een kleine indruk van het online werk van Boomerang.

The Social Salon opening5

The Social Salon opening1

The Social Salon opening 22
Beetje cultuur snuiven dus, o.a. met Rebecca Boektje van www.mytravelboektje.nl
The Social Salon opening6
Diverse ontwerpen; speciaal voor social media ontworpen door Boomerang. Als je er echt wild van wordt, kun je de werken ook kopen.
The Social Salon opening 21
Tijdens de opening kreeg ik een “Like 4 Real” van kunstenaar Dadara. “De Facebook like is een koopwaar geworden, maar dit hoeft niet zo te zijn. Like is deel van onze menselijke natuur en is gratis. Like4Real!”, aldus Dadara.

The Social Salon opening

Online, maar dan eens offline. Een beetje als onze get-together op 27 juli eigenlijk. Leuk! Nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling is nog tot en met 16 juli te bezoeken in The House of Ababa in Rotterdam.

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

The Social Salon
In The House of Ababa
Witte de Withstraat 7a
3012 BK Rotterdam

Tentoonstelling: 31 mei t/m 16 juli