ETEN, HOTSPOTS

Om te onthouden // Restaurant Day

Aanstaande zaterdag is het Restaurant Day! Niet te verwarren met de tweejaarlijkse Restaurant Week; weken waarin gerenommeerde restaurants hun deuren openen en tegen gereduceerd tarief een driegangenmenu serveren. Nee, tijdens Restaurant Day zijn het geen gerenommeerde restaurants die hun deuren openen, maar kan iedereen voor één dag een pop-up restaurant openen!

Dit idee sluit perfect aan bij het steeds populairder wordende DIY (Do-It-Yourself), waarbij we ons als consumenten steeds minder afhankelijk opstellen van anderen om behoeften te vervullen (denk aan zelf groenten verbouwen, meubels maken, sieraden ontwerpen, etc.).

Restaurant Day vindt elke 3 maanden plaats en 17 november doet Amsterdam voor de tweede keer mee. Het idee komt oorspronkelijk uit Finland (Helsinki) en tijdens de 1e editie (mei vorig jaar) openden 40 restaurants, in 13 verschillende steden voor één dag hun deuren. Tijdens de 4e editie (februari jongstleden) was dit aantal al uitgegroeid tot zo’n 300 restaurants, in 50 verschillende steden en 12 verschillende landen (van Brazilië tot IJsland en Australië): pretty impressive.

Het idee is om  mensen in deze vluchtige tijden en het snelle stadsleven, nader tot elkaar te brengen en de stad persoonlijker te maken. Een initiatief waar ik persoonlijk erg blij van word.

Hoe werkt het?

  • Iedereen kan voor 1 dag een café of restaurant openen.
  • Je kan dit alleen doen, of samen met vrienden, collega’s, buren, je sportclub: met wie je maar wilt.
  • Waar je maar wilt: bij jou thuis, in de tuin, op de gedeelde binnenplaats, op kantoor, op straat, in het park, noem maar op.
  • Tip: creëer iets waar je zelf graag zou komen! En neem bijvoorbeeld elementen mee die je mist binnen huidige horeca-gelegenheden; het is jouw restaurant, you call the shots.

Nice-to-know

En last but not least; heb je zelf een passie voor koken – wie weet heb je met vrienden al een eigen eetclub opgericht? Vind je het leuk om mensen thuis te ontvangen en een gezellige avond te bezorgen? Is culinair bezig zijn een hobby waar je meer mee zou willen doen? Open dan over 3 maanden je eigen pop-up restaurant! Houd de website van Restaurant Day in de gaten, geef je op en spread the word.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.