MODE & BEAUTY

De vrouwenjeans // Toen en nu

In 1934 introduceerde Levi’s ’s werelds eerste jeans voor vrouwen, wat betekent dat de vrouwenjeans dit voorjaar 80 jaar bestaat! Sinds die periode is de jeans niet meer weg te denken. Jeans werden eerst als praktisch ondervonden, totdat icons zoals Marilyn Monroe er mee gespot werden. Er werden liedjes over geschreven (denk aan Forever in Blue Jeans) en in film, TV en reclame werden jeans vaak in beeld gebracht.

Marilyn Monroe in jeans

Wij vrouwen kunnen geen genoeg krijgen van de jeans, of het nu een vintage shortje of een strakke skinny is: het blijft een fenomeen.

Maar een jeans kopen is vaak net zo vervelend als het shoppen voor een bikini. Dit heeft niet alleen te maken met het slechte licht in de pashokjes, maar vooral omdat een jeans een kledingstuk is die je vaak zult dragen en dus perfect moet zitten.

Ik heb altijd al van jeans gehouden, maar ik ben 1.60 m en heb helaas geen billen zoals Beyoncé. Een perfecte jeans vinden is voor mij dus altijd een uitdaging geweest.

Gelukkig wordt er veel nagedacht over de ontwikkeling van goede jeans, zodat het vrouwenfiguur op de juiste manier wordt benadrukt.

revel-80-years-of-jeans

Nu werk ik bij Levi’s en kreeg ik onlangs de Revel in handen. De Revel is een 2.0 versie van de Curve ID. Het Curve ID principe is in 2010 gelanceerd en was een groot succes bij vrouwen over de hele wereld. Elke vrouw heeft een ander figuur en dus een andere ‘curve’. De jeans wordt in 3 curves verdeeld; Slight, Demi en Bold. Dit heeft niets met je maat te maken, maar met het verschil tussen de taille, heupen en billen. Zo kun je dus goed zien welke jeans het beste bij je past.

Nu is de Revel een stapje verder gegaan.

Levi’s heeft hier een four-way-liquid-shaping-technologie aan toegepast. Dit zorgt voor een lift en versteviging op de plekken die wij vrouwen graag zouden willen; billen, buik en benen.

Naast deze unieke technologie hebben zij ook ‘clever seeming’ toegepast, wat bijvoorbeeld zorgt voor optisch langere benen. Een uitkomst voor een kleine opdonder zoals ik!

Revel

‘Elke, ben je naar de sportschool geweest? Je hebt bil!’ Dit zijn natuurlijk opmerkingen waar ik blij van word! Niet iedereen hoeft natuurlijk te weten dat mijn nieuwe beste vriendin, de “Revel”, mij daar een handje bij heeft geholpen natuurlijk! 😉

Je kunt de Revel hier kopen. Want wat Marilyn kon, dat kunnen jullie ook!