MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Behandeling bij C. cosmetics and care

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Door Liselore.

Review C. Cosmetics and Care 3

Ooit, toen ik nog het Grote Geld verdiende, ging ik regelmatig naar de schoonheidsspecialist voor een facial. Een facial, zeg je? Is dat niet iets wat alleen bestaat in afleveringen van Sex & the City? Nou, nee dus. En hoezeer je zelf ook je best doet met je huidverzorging, het is toch niet hetzelfde. Voor mij is er niets heerlijkers dan dat iemand anderhalf uur helemaal met jou bezig is en dat je kan relaxen terwijl je wordt gemasseerd en behandeld met de fijnste producten.

Gelukkig kon ik vorige week voor een behandeling terecht bij schoonheidssalon C. Cosmetics and care (daar worden ook de heerlijke Hurraw! Lippenbalsems verkocht). Happy happy joy joy! En wat nog leuker (en zeer Moderne Hippies-proof) is: bij C. Cosmetics and care worden alleen maar 100% natuurlijke producten gebruikt, zonder gifstoffen als parabenen, vrij van parfum en nooit op dieren getest. Het motto van de salon is dan ook:

Al onze producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Omdat wij geloven dat als je het niet kan eten, je het ook niet zou moeten smeren. De verzorging van je lichaam begint bij de huid, maar gaat uiteindelijk veel dieper.”

Dat maakt mijn hart blij! De voornaamste productenlijn bij C. Cosmetics and care is Dr. Alkaitis en ik koos dan ook voor een Dr. Alkaitis-facial.

Ik werd ontzettend hartelijk ontvangen door Mirey, beauty-specialiste, die qua uiterlijk Shakira naar de kroon steekt*. Allereerst moest ik een vragenlijst invullen en werd mijn huid onder de loep genomen. Kennelijk valt het nog reuze mee met mijn huid allemaal, op wat droogte na – er werd zelfs gedacht dat ik wel erg gezond zou eten (jullie weten natuurlijk allemaal dat dat niet echt zo is, maar toch leuk om te horen ;))!

Review C. Cosmetics and Care 2
First stop: treatment room. Ik werd ingepakt onder lagen dekens en kreeg, om me te ontspannen, een hoofdmassage met essentiële oliën. Vervolgens werd mijn make-up er afgehaald met een zachte cleanser en werd er een enzymepeeling met ananasextract op mijn gezicht gedaan, gemengd met honing, havermout, en geitenyoghurt. Best apart om iets wat je als ontbijt eet (en zo rook het ook!) op je hoofd te smeren, maar je huid wordt er heel lekker zacht van.

Toen kwam het pijnlijke gedeelte: het waxen van wenkbrauwen en bovenlip. The less said about that, the better. Het goede nieuws is dat ik in ieder geval geen treffende gelijkenis meer vertoon met Baba Yaga.

Gelukkig werd de pijn verzacht met wat aloe-vera-creme en vervolgens kreeg ik een gezichtsmasker met broccoli- en asperge-extract (alweer: weird but wonderful). Dat moest tien minuutjes intrekken en ondertussen masseerde Mirey mijn handen, armen en nek. Pfoe! Ja, het freelancersbestaan is rough, en ik had dan ook best wel veel spanning die er vakkundig uitgemasseerd werd 😉

Review C. Cosmetics and Care 1
En gelukkig: nergens een stoommachine te bekennen! Een stoombad voor je huid was ik altijd gewend bij andere facials, maar omdat ik door bronchitis heel snel benauwd word heb ik daar een pesthekel aan. Helemaal als je zo stevig ingepast bent, lijkt het net of je op je eigen doodsbed ligt.

In plaats daarvan concentreert de Alkaitis-facial zich op gezichtsmassage, en wel op drie verschillende varianten: bindweefsel-, accupressuur- en lymfedrainagemassage. Het idee daarachter is dat het niet alleen belangrijk is welke producten je op je huid smeert, maar dat je bijvoorbeeld (in mijn geval) de vochtomloop in de huid kan bevorderen door bepaalde punten te masseren en te stimuleren. Doe dat met een heerlijke olie en dag- en oogcrème en ik was in heaven. Ik viel zelfs bijna in slaap! Toen ik na een paar uur de salon uitzweefde, voelde ik me net alsof je ’s middags naar de bioscoop bent geweest: een beetje verwijderd van de realiteit, maar op een goede manier.

Kortom: I love this shit! Dus: kijk je oma lief aan, doe of het alvast Sinterklaas is of werk een paar uur over en verwen jezelf met een treatment bij C. cosmetics and care. No regrets, dat beloof ik!

* Voor de negatievelingen onder jullie: ja, dat is een groot compliment!

C. Cosmetics and care
Herenstraat 30a, Amsterdam
Bekijk de actuele openingstijden op www.cosmeticsandcare.com

Bron foto’s

Dit is een review. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.