ETEN, INSPIRATIE

Review // Healthbox.nl

Elke twee maanden een box met mooie, gezonde producten, die mede mogelijk wordt gemaakt door een inspirerende gezonde guru uit Nederland: dát is in een notendop de Healthbox. Denk hierbij aan een pakket vol vitamines, gezonde voeding, natuurlijke verzorging en sportgadgets. Iedere twee maanden staat je een verrassing van gezonde items te wachten en word je netjes geïnformeerd over ieder product en merk door middel van een informatieve flyer.

Ik kreeg onlangs de Healthbox opgestuurd die was samengesteld door Ralph Moorman. Het eerste wat me opvalt bij het uitpakken, is dat ik veel merken zie die hier ook wel eens op Moderne Hippies schijn verschenen en waar ik dus gelijk ‘akkoord’ mee kan gaan. Daarbij bedenk ik me dat de totale waarde van dit pakket daardoor aardig aan de prijs zou moeten zijn. Dit pakket is echter (slechts!) 29,95- als je een abonnement zou hebben – los zou hij  44,95- zijn – terwijl de werkelijke waarde 155,- is. Dat is niets in vergelijking met wat je voor ieder product an sich zou betalen en dat maakt het mijns inziens eigenlijk gelijk al heel aantrekkelijk.

Dus, wat zit er zoal in de Healthbox?

Cosmetica

Tried & Tested- Healthbox - Moderne Hippies - 5

Zoals jullie weten, ben ik fan van natuurlijke cosmetica. Het verbaasde me dan ook niet om de fijne Pure Facial Oil van Squalan erin tegen te komen, maar werd verrast door producten die ik nog niet kende, zoals: een lipgloss zonder parabenen van Annecy, moisturiser van Esse (biologisch, vegan, fairtrade en CO2 neutraal) en reinigingscrème van Piroche Cosmetiques. Na smeren en doen (lekker & fijn) vraag ik me stiekem wel af hoe Ralph deze producten kent 😉 Hij heeft ook een boek voor vrouwen gemaakt, dus blijkbaar weet hij van doen.

Dán de grote verrassing: natuurlijke tand-polijst (!) van Ivories. Ik had er nog nooit van gehoord en vond het heel cool op deze manier een nieuw, natuurlijk merk tegen te komen voor zoiets vervelends als… gele tanden. Gelijk uitproberen: een zwarte bende tijdens het tandenpoetsen, maar het lijkt toch wel echt een beetje te werken… En in plaats van het glazuur te beschadigen, zou het het sterker maken. Wat een coole ontdekking!

Verzorging

Tried & Tested- Healthbox - Moderne Hippies - 4

Ook zaten er enkele verzorgingsproducten in, zoals Orthica Multi4All en Magnesium Plus (iets wat in de winter geen kwaad kan wat mij betreft); biologische tampons van Sanature en Bad & Douche van Bee Honest. De laatste had ik nog nooit geprobeerd en ben ik erg benieuwd naar. Hij ruikt in ieder geval heerlijk!

Eten

Tried & Tested- Healthbox - Moderne Hippies - 2

Yay, eindelijk de zeewierpasta van Seamore! Dat was zoiets wat al eeuwig op m’n lijstje stond, maar ik nog steeds niet heb uitgeprobeerd. De kokosolie van Royal Green, het keltisch zeezout van Selnature, de thee van Natural Temptation en de chocoladereep van LoveChock zijn van die producten die áltijd van pas komen in de keuken.

Extra

Tried & Tested- Healthbox - Moderne Hippies - 3

Doordat deze box is samengesteld door Ralph Moorman zit er in deze boek een fijne extra: zijn boek “Hormoonbalans voor vrouwen” (no worries: geschreven mét een vrouw). Een praktische toolkit over hoe het vrouwenlichaam werkt, hoe je stap voor stap verschillende hormoongerelateerde klachten kunt aanpakken en oplossen en hoe je je algehele gezondheid kunt verbeteren. Interessant!

Conclusie

Eindstand: veel ‘kende’ ik misschien wel al, maar is fijn om weer in huis te hebben. Bij andere producten denk ik juist: ‘huh, wat is dit?’ of ‘wat cool om dit eindelijk eens uit te gaan proberen!’. Ik kan me goed voorstellen dat, wanneer je een abonnement hebt, je dit effect iedere twee maanden zou kunnen hebben. Voor de prijs vind ik het relatief ook een erg goede deal: niet alleen voor één box, maar ook als je voor een jaar vooruit betaalt.

Een gezond en bewust alternatief op de curated-boxen-trend. Al met al een aanrader. Ik ben fan!

Tried & Tested- Healthbox - Moderne Hippies - 1

Meer weten? Check www.healthbox.nl!

Wat vind jij van de Healthbox?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

review