ETEN

Review: Leev // Gezond snacken

Leev producten geheel optimaal

Onlangs ontving ik een pakketje van Leev. Kennen jullie dit merk al? Ik spotte het merk voor de eerste keer toen ik boodschappen aan het doen was in Marqt. In deze blogpost lees je wat ik van de producten vind. En… als je even geduld hebt, gaat er vanmiddag een winactie op de Facebook pagina van Moderne Hippies online, waarbij jij ook hetzelfde pakket kunt winnen!

Sinds het begin van het nieuwe jaar ben ik op een echte healthy tour, wat je hebt kunnen zien als je me volgt op Instagram. Wafels, repen en crackers zijn dan perfecte mogelijkheden (een wafel met avocado erop vind ik bijvoorbeeld zooo lekker) en tadaa: je hebt een heerlijk (gezond) tussendoortje.

De producten van Leev kun je met een gerust hart snacken: ze hebben de producten zo samengesteld dat ze vol zitten met natuurlijke weldoeners én er zitten geen kunstmatige kleurstoffen, aroma’s en conserveringsmiddelen in. Fijn! Met zeer schappelijke prijzen maken ze gezond eten heel toegankelijk voor iedereen.

The verdict van de producten van Leev:

// Oer-Graanwafels //

Review Leev producten 3

De oer-graanwafel vind ik héérlijk. Maar: de titel is een beetje verleidelijk. Er staat “met amaranth, sesamzaad en gierst”; wat feitelijk gezien ook zo is, maar ieder product hiervan zit er voor 2,5 % in. De overige 92,5 % bestaat uit maïs, en dat staat niet heel duidelijk op de voorkant. Neemt niet weg dat ik gek ben geworden op deze wafels en ze tegenwoordig standaard in m’n kast staan.

// Oer-Speltwafels //

Review Leev producten 2

Wauw, een wafel gemaakt van spelt! Als enige ingrediënt lees je dan ook ‘spelt’ staan, en niet onbelangrijk: zonder toegevoegd zout. Erg fijn. Maar, waar ik speltbrood heerlijk vind, vind ik de oer-speltwafels íets minder (echt maar íets). Puur een kwestie van smaak, denk ik. Maar de oer-graanwafels winnen de competitie bij mij. Wel lekker voor de afwisseling om beide in huis te hebben.

// Oercrackers Sesam & Pompoen //

Review Leev producten 4

Oké, I kid you not: dit zijn de heerlijkste crackers die ik in tijden op heb. Naast de oer-graanwafels liggen deze oercrackers als ultieme snack nu standaard in m’n kast. De pompoenpitten maken het helemaal voor me af!

// Oercrackers Kaas & Sesam //

Review Leev producten 5

In m’n gezonde tour probeer ik drastisch minder kaas te eten, en ik merkte dat ik moest wennen aan de versie Kaas & Sesam. Zeker ook een lekkere variant, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Sesam & Pompoen.

// Groene Earl Grey Thee //

Review Leev producten 6

Review Leev producten 7

Review Leev producten 8

Het eerste wat ik over de groene earl grey thee ga zeggen? Wat is het pakje klantvriendelijk! Zo zitten er losse blaadjes onderin het pakje, die je telkens kunt gebruiken voor je verse thee. Daarnaast zit er een mega handig stickertje op het zakje, waardoor deze hersluitbaar is. De combi van groene earl grey thee met bergamot zorgt voor een lekkere en bijzondere smaak.

Tja, zoals met alles: het is een kwestie van smaak wat je ervan vindt. Ik word in ieder geval erg enthousiast van het algehele merk Leev, omdat ze constant gebruik maken van natuurlijke producten én geen gebruik maken van conserveringsmiddelen, aroma’s en kunstmatige kleurstoffen. Extra fijn: de volledige winst die Leev maakt komt ten goede van de Leev Foundation. De Leev Foundation schenkt dit geld vervolgens via zorgboerderijen aan de minder bedeelden in ons land.

Ik ga de komende tijd zeker meer producten van Leev testen! Op m’n wishlist staat: muesli slimme start, hollands superfruit en de biobites. Volg me op Instagram, daar post ik regelmatig producten die ik uitprobeer. Heb jij wel eens een product van Leev uitgeprobeerd? En wat vond jij ervan?