ETEN

Review: Marleen Kookt // Gezond eten bestellen in Amsterdam

Marleen Kookt 2

Je kent het wel: je bent moe na een lange werkdag en je hebt honger. Laat nu net je fiets kapot zijn en je hebt geen zin om helemaal naar de supermarkt te lopen.
Het welbekende scenario; het laptopje gaat open en je surft met een knorrende maag naar de site van thuisbezorgd.nl. En laten we eerlijk zijn, je komt dan niet bepaald bij de meest gezonde maaltijden terecht. Gevolg: een maaltijd die vaak veel te laat komt en die voor bepaalde moordneigingen zorgt. Het bestelde eten ziet er vaak toch niet zo lekker uit als op het plaatje wordt aangegeven en je hebt na afloop een overvolle maag waardoor je daarna nergens meer zin in hebt. Ja, dit is mij vaak genoeg overkomen. Tijd voor iets nieuws!

Namelijk: Marleen Kookt. (Let op: uiteindelijk alleen leuk voor als je in Amsterdam bent.)

Wie?

Marleen Jansen. Zij is in 2011 gestopt met haar baan en is fulltime gaan koken. Met de hulp van haar man is zij ‘Marleen Kookt’ begonnen toen zij met hun gezin een tijdje op Mallorca woonde. Vroeger bracht Marleen de maaltijden zelf rond, maar door de drukte maakt zij nu gebruik van een aantal studenten. Chefkok Henk Jan staat naast haar in de keuken en samen bereiden zij de heerlijkste maaltijden.

Hoe werkt het?

Je registreert eenmalig op de website en vult je rekeningnummer in voor een automatische incasso (dit scheelt tijd en gedoe voor als je de volgende keer bestelt). Elke week staat er een nieuw menu voor je klaar, met altijd een vlees- en een vega-optie. Je bestelt minimaal 1 dag van tevoren, zodat de boodschappen tijdig gedaan kunnen worden en de maaltijden altijd vers zijn. Je ontvangt je maaltijd koud en kunt daarna kiezen of je je maaltijd in de oven of de magnetron op wil warmen. Ik vind dit slim, want zo komt je maaltijd nooit lauw aan!

Let’s put it to the test!

Ik bestel mijn maaltijd op een donderdag en kies de eerstvolgende maandag uit als bezorgdatum. Deze dag is handig voor mij, omdat ik dan vaak een lege koelkast heb en moe ben van de eerste werkdag. De prijs valt heel erg mee: voor 11 euro heb je gerecht voor een persoon. (Niet duurder dan die pizza dus!) Je kunt ook een bezorgtijd uitkiezen en ik heb tussen 18.30 en 19.00 uur gekozen. Het menu voor mijn gekozen dag is Frittata met een tricolore salade en een gratis toetje! De dag voor de leverdatum krijg ik netjes een mail, waarin wat informatie staat over mijn bestelling. Mijn maaltijd komt keurig op tijd en wordt gebracht  door een vriendelijke student die het mij nog even in het kort uitlegt. Heel persoonlijk en grappig. Hij zegt dat Marleen het leuk zou vinden als ik na afloop even laat weten hoe het gesmaakt heeft. Mijn salade zit in een porseleinen schaaltje en mijn Frittata in bakpapier, zodat het makkelijk op te warmen is in de oven. Zo wordt er ook minder plastic gebruikt! En laten we eerlijk zijn, het ziet er natuurlijk veel leuker uit dan in een plastic of aluminium bakje! De schalen worden bij je volgende bestelling weer opgehaald. Ik krijg tevens een briefje bij met duidelijke opwarminstructies bij mijn bestelling (want niet elke maaltijd hoeft bijvoorbeeld afgedekt opgewarmd te worden).

Marleen Kookt 4

Tijd om te proeven…
Na een kleine 30 minuten haal ik een heerlijk ruikende frittata uit de oven, leg ik mijn salade ernaast en het voelt net alsof mijn moeder voor mij heeft gekookt! En ja, het is heerlijk. Ik heb het gevoel dat ik iets gezonds en voedzaam eet en ik kan na afloop zonder problemen naar mijn pilatesles.

Marleen Kookt 1

Marleen Kookt 3

De maaltijden zijn erg gezond omdat Marleen weinig vet, suikers en smaakmakers gebruikt. Daarnaast worden alle gerechten vers bereid, dus er is geen sprake van het toevoegen van conserveringsmiddelen. Marleen zegt hierover: “Ik selecteer goede ingrediënten, die van nature al meer smaak hebben en maak royaal gebruik van (verse) kruiden om lekker en gezond eten te maken.”

Verdict: Marleen kan inderdaad koken en ik ga zeker nog een keer bestellen. Perfect voor de lazy maandag. Elke is blij!

Voor meer info kijk je op de website van Marleen kookt!

Q: Denk jij dat je een keer gaat bestellen bij Marleen?

Liefs, Elke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.