MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Mr. Bean Organic Coffee Scrub

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Door Yonna.

Koffie… Iets waar menig mens een haat-liefde verhouding mee heeft. Laat ik nu zelf ook tot deze groep mensen behoren. Ik hou ontzettend van de geur van vers gezette koffie en koffiebonen. Ik eet met gemak een reep chocolade met koffiesmaak op en in de zomer wil ik onderweg nog wel eens een very overpriced frappuccino halen. Daar houdt mijn liefde echter wel zo’n beetje op, want echte koffie vind ik simpelweg niet te zuipen. Soms best jammer, als ik zie hoe mijn vriend kan opknappen van een bakkie pleur na een gebroken nacht. Maar goed, er zitten natuurlijk ook genoeg voordelen aan het niet-drinken van koffie.

Nu heb ik laatst een pakketje ontvangen from down under, waar ik heel erg blij van werd. Ik heb het over de Coffee Bean Scrub van Mr. Bean. Ik had deze scrub besteld omdat hij gemaakt wordt van o.a. koffiebonen en gezien mijn voorliefde voor de geur van koffie móest ik deze scrub natuurlijk proberen.

Mr. Bean 6

De ingrediënten van deze Australische scrub zijn Robusta koffiebonen, organische kokosolie, Himalaya zout, Demerara suiker, organische cacao en Vitamine E olie. De scrub staat erom bekend huid oneffenheden zoals striae, cellulitis en eczeem te verminderen. De cafeïne zorgt voor een goede doorbloeding, de Demerara suiker en het Himalaya zout verwijderen dode huidcellen; de kokosolie hydrateert je huid en de cacao en Vitamine E beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Mr. Bean 2

Toen ik de scrub openmaakte, kwam me een heerlijke koffiegeur tegemoet. De scrub voelt als een combinatie van gemalen koffiebonen (duh) en grof zand; een beetje droog, ik kon makkelijk een handje uit de zak nemen om het te bekijken en daarna weer terug te doen.  Het is in het begin even wennen, omdat hij minder consistent is dan de meeste andere scrubs. De badkamer vult zich meteen met de geur van koffie; ik vond dat erg lekker, mijn vriend vond het een beetje overweldigend.

Mr. Bean 1

Je gebruikt de scrub op een vochtige huid. Nadat je helemaal gescrubt bent (je kunt de scrub ook op je gezicht aanbrengen) laat je het geheel 5 tot 10 minuten intrekken. Hierna spoel je de scrub af. Ik voelde direct dat mijn huid superzacht was geworden; ik heb in de winter heel erg last van een droge huid, maar nadat ik deze scrub had gebruikt hoefde ik geen crème of olie aan te brengen om mijn huid te hydrateren. Je moet de scrub wel even goed afspoelen, anders blijft er een laagje op je huid liggen en wordt je huid weer zwart als je je afdroogt (dit had ik de eerste keer, mijn vriend heeft zich erg geamuseerd…).

Mr. Bean

Mijn eindoordeel 
Ik ben ontzettend tevreden over de scrub. Mijn huid is echt heel erg zacht én gehydrateerd. Ook heb ik na een aantal keer gebruiken inderdaad het idee dat mijn huid egaler is. Het enige minpunt aan de scrub vind ik dat de koffiegeur erg lang blijft hangen in de badkamer, die daardoor erg muf wordt. Dit komt overigens ook door het feit dat wij onze badkamer niet goed kunnen ventileren, dus met een raam in de badkamer heb je daar waarschijnlijk minder last van.

Er zijn drie varianten van de scrub: de originele Coconut Coffee Scrub, de Mandarin Coffee Scrub en de Mr. Bean Coffee Scrub for Men. Alle scrubs zijn vegan en ze kosten allemaal $17,95 (Australische dollars, omgerekend is dat ongeveer 12 euro). Ik heb de scrub nu 8 keer gebruikt in 1 maand tijd en de zak is nog niet eens voor de helft leeg!

Benieuwd geworden naar Mr. Bean? Meer informatie kun je vinden op hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.