KUNST & CULTUUR

Review: Natuurlijke Schoonmaakmiddelen van Lilly’s Eco Clean

Ik probeer met alles bewust bezig te zijn: wat ik draag, wat ik gebruik, wat ik op m’n lichaam smeer en… wat ik in m’n huis gebruik. Ik ben tot op heden te lui geweest om zelf schoonmaakmiddelen te maken (daarvoor verwijs ik je graag naar collegablogger Iris), dus ik werd erg blij van het pakket van Lilly’s Eco Clean. Zij maken ecologische huishoudmiddelen die goed zijn voor jezelf en het milieu. De producten zijn veilig in de buurt van kinderen en eten, milieuvriendelijk en onschadelijk voor de huid en luchtwegen. De oppervlakte-reinigers zijn voor 99,9% bewezen effectief tegen bacteriën. Bovendien laten ze geen chemische lucht hangen, maar hebben ze een zachte geur van natuurlijke etherische oliën… Ik heb de Lilly’s 7 Wonders Home Detox Set de afgelopen weken getest, en die is me heel goed bevallen. Lees hier verder voor mijn ervaringen!

Over de Home Detox Set

Het pakket bestaat uit Lilly’s Afwasmiddel met citroenolie, Ontvetter/Ontkalker met citroengrasolie, Toiletreiniger met tea tree-olie, Allesreiniger Citrus, Vloerreiniger met sinaasappelolie, Wasmiddel met oranjebloesem- en kamilleolie en Wasverzachter met oranjebloesem- en kamilleolie. Alle producten zijn natuurlijk ook gewoon los te koop.

Afwasmiddel

Lilly's Eco Clean Review-4

Wow, hello citroen!

Heel lekker fris en hij werkt als een malle. Je hebt al genoeg aan 1 mini-druppeltje, omdat het zo geconcentreerd is, maar op de één of andere manier kreeg ik het voor elkaar iedere keer te hard te knijpen. Dan had ik dus veel te veel en daardoor ging ‘ie ook veel te snel op. M’n afwas werd er wel super goed schoon door.

Prijs: € 2,95

Allesreiniger citrus

Lilly's Eco Clean Review-1

De allesreiniger werkt goed, de citrusvariant vond ik echter niet lekker ruiken. Gelukkig hebben ze ook nog een eucalyptusvariant. Je kunt de allesreiniger gebruiken op allerlei soorten oppervlakten (van graniet tot roestvrij staal) en is ideaal voor tegels, kranen en spiegels.

Prijs: € 4,95

Ontvetter en ontkalker

Lilly's Eco Clean Review-2

In de Ontvetter en Ontkalker zit etherische citroengrasolie. Deze is vooral geschikt voor het “zwaardere” werk. Ik gebruikte ‘m onder andere voor m’n gasfornuis en hij werkte ontzettend goed.

Prijs: € 5,95

Toiletreiniger

Lilly's Eco Clean Review-5

Ik moest even wennen aan de toiletreiniger, want de reiniger is waterig en erg dun. Je moet ‘m even laten intrekken, voordat ‘ie echt goed werkt. Door de natuurlijke tea tree-olie is het wel een effectieve reiniger en het is tevens een natuurlijke luchtverfrisser. Prima!

Prijs: € 4,95

Vloerreiniger

Lilly's Eco Clean Review-6

In de vloerreiniger zit pure etherische sinaasappelolie. Je moet een dop toevoegen aan warm water, en vervolgers dweil je het vuil eigenlijk heel makkelijk weg. De vloerreiniger is schikt voor alle typen vloer (linoleum, laminaat, tegels, etc.) en heel goed voor houten vloeren. Hij doet het uitstekend en heel je huis ruikt na je schoonmaakbeurt helemaal naar sinaasappel…

Prijs: € 4,95

Wasmiddel & Wasverzachter

Lilly's Eco Clean Review-3
Het wasmiddel en de wasverzachter hebben beide een zachte geur van oranjebloesem en kamille, maar er is ook wasmiddel verkrijgbaar zonder parfum. Beide producten bevatten sap van biologisch Aloë Vera blad; daar worden je kleren zacht van! Hij ruikt lekker fris en zoetig en werkt ook goed.

Prijs wasmiddel: € 11,95

Prijs wasverzachter: € 5,95

Je kunt ook het gehele pakket kopen voor € 35,00. Ga daarvoor naar deze link. Ga naar www.lillysecoclean.nl om alle producten en meer info over de ingrediënten te krijgen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik zou dit dus echt een prima cadeau vinden om van iemand te mogen krijgen. Het komt altijd van pas. Schoonmaken met een gerust hart – hoe fijn?

Gebruik jij natuurlijke schoonmaakmiddelen? Zou je de producten van Lilly’s Eco Clean ook willen uitproberen?

Liefs, Marte

review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.